Ποτέ δουλειά την Κυριακή: Και οι εργοδότες συντάσσονται με τους εργαζόμενους

Ποτέ δουλειά την Κυριακή: Και οι εργοδότες συντάσσονται με τους εργαζόμενους

Αντιπαραγωγικό, παράνομο αλλά και βλαπτικό για το προσωπικό τους βρίσκουν το 7ήμερο πολλές επιχειρήσεις

Μία σειρά από επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι αυτή την Κυριακή δεν θα ανοίξουν (Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Bazaar, ΕΛΟΜΑΣ, Ασπίδα, Αστέρας, Προμηθευτική, Κρητικός καθώς και Χαλκιαδάκης και Φαιστός στην Κρήτη), όχι μόνο διότι κρίνουν ότι το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας είναι αντιπαραγωγικό και παράνομο σύμφωνα με το ΣτΕ, αλλά και ότι “στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους”. Αυτό υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΥΙΕ) σε ανακοίνωσή της ενόψει της αυριανής (7.5.2017) κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η ομοσπονδία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι, μετά από πρωτοβουλία σωματείων μελών της στον κλάδο τροφίμων και τη συμμετοχή της ΟΙΥΕ, έχει αναπτυχθεί ένας ευρύτατος διάλογος για το ζήτημα με αφορμή το γεγονός ότι μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς προωθείται η λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Σημειώνεται από την ομοσπονδία ότι ήδη τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα με αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ δε θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεύρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ ανάλογη στάση, όπως αναφέρει, θα κρατήσουν και πολλά πολυκαταστήματα.

Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδία και τα σωματεία της στο χώρο των τροφίμων αλλά και συνολικά, θα συνεχίσουν από Δευτέρα τις πρωτοβουλίες τους, ώστε να διευρυνθεί στον κλάδο το μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Για αύριο στις 11:00 έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση της ομοσπονδίας στο Σύνταγμα (Ερμού).

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter