Πότε είπε την αλήθεια ο Μανιαδάκης; (Έγγραφα)

Πότε είπε την αλήθεια ο Μανιαδάκης; (Έγγραφα)

Μπορεί ο Ν. Μανιαδάκης να αρνήθηκε να διαψεύσει τον «Ιωάννη Αναστασίου» ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να σβήσει μονοκοντηλιά όσα είχε καταθέσει επώνυμα στις 25/1/2018 ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, Στ. Μανώλη και Χρ. Ντζούρα.

«Εγώ επί του κ. Λοβέρδου δεν είχα την παραμικρή σχέση με το υπουργείο Υγείας» υποστήριξε κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο διωκόμενος πρώην προστατευόμενος μάρτυρας. Ωστόσο, η επώνυμη κατάθεση που είχε δώσει τον Ιανουάριο του 2018 στους εισαγγελείς Διαφθοράς ανατρέπει αυτόν τον ισχυρισμό του.

«Οι καθηγητές της ΕΣΔΥ είθισται διαχρονικά να είναι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας. Με αυτή την ιδιότητα από το 2010 και μετά συνεργάστηκα με ηγεσίες και στελέχη του υπουργείου Υγείας στις κάτωθι περιπτώσεις. Το 2010 – 2011, ορίστηκα επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου μέλος της 11μελούς, διακομματικής, ανεξάρτητης, επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία εκπόνησε και υπέβαλε μελέτη για την αναβάθμιση του συνόλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Ασφάλισης», αναγράφεται στην κατάθεσή του.

Και προστίθεται παρακάτω πως ανέλαβε άλλες δύο θέσεις ευθύνης επί θητείας Αν. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας: «Τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκα από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, καθηγητή, Νικόλαο Πολύζο, πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέου συστήματος αποζημίωσης των νοσοκομείων στην Ελλάδα. Το Φεβρουάριο του 2011 ορίστηκε από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, καθηγητή, Ν. Πολύζο, υπεύθυνος για τη μηχανοργάνωση των νοσοκομείων και την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και αναλυτικής λογιστικής».

Τελικά, ο Ν. Μανιαδάκης είχε σχέση με το υπουργείο Υγείας όσο υπουργός ήταν ο Αν. Λοβέρδος ή όχι; Σε ποια από τις δύο καταθέσεις λέει την αλήθεια;

Η κατάθεση στους εισαγγελείς:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter