Πότε πέφτει φέτος η Blue Monday - Η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, γνωστή ως Blue Monday. Πότε είναι; Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου.

Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί πως οι Δευτέρες αποτελούν τις πιο μελαγχολικές ημέρες της εβδομάδας. Παρά το γεγονός πως η θλίψη δεν κοιτάζει ημέρα ή εποχές, οι ειδικοί πιστεύουν πως η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι πιο μελαγχολική από όλες τις άλλες. Φέτος πέφτει στις 20 Ιανουαρίου.

Πλέον έχει γίνει γνωστή ως Blue Monday και προέκυψε μετά από έρευνα του ψυχολόγου Κλιφ Άρναλ ο οποίος μέσω μιας εξίσωσης. Στην εξίσωση αυτή μπαίνουν ως μεταβλητές όπως ο καιρός και τα χρέη.

Ωστόσο, λαμβάνονται υπόψιν και η απόσταση από τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και το κατά πόσο κάποιος έχει «ξεφύγει» από τις υποσχέσεις που έχει δώσει στον εαυτό του για τον νέο χρόνο.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την έρευνα του Άρναλ ως «ψευδοεπιστήμη»...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.