Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου (9/1) θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2023 οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι προαιρετικό από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Από την πλευρά της, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγό 5 συμβουλών προς τους καταναλωτές.

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter