Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Χωρίς άλλη παράταση

Πόθεν Έσχες: 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής

Λήγει για τα πολιτικά πρόσωπα την 30η Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για το 2015 και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση της προέδρου της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, οι δηλώσεις υποβάλλονται για το έτος 2016 (χρήση 2015) και εφεξής, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά και οι υπόχρεοι εφόσον δεν υποβάλουν δήλωση εντός της προθεσμίας θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου (Ν.3213/2003).

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή Ελέγχου υποβάλλουν δήλωση: Ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ακόμη πως η Υπηρεσία Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να καταχωρίζει ∆ΠΚ και ∆ΟΣ, καθώς η πρόσβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα «ΠΟΘΕΝ» πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους υπόχρεους µε τη χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.