Πόθεν έσχες: Από 16 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις

Πόθεν έσχες: Από 16 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις

Εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους, των δηλώσεων πόθεν έσχες. Οι υποβολές ξεκινούν από τις 16 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2024, συνολικά για 90 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργών «Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας ορίζεται η εξειδίκευση της προβλεπόμενης στον ν. 5026/ 2023 (Α’ 45) Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.), καθορισμός των οδηγιών συμπλήρωσης των πεδίων της Δ.Π.Κ. και των πινάκων παραμετρικών τιμών, της λειτουργίας της εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 5026/2023, της ημερομηνίας έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της εφαρμογής, των αναγκαίων διαλειτουργικότητων, καθώς και κάθε άλλου τεχνικού και λεπτομερειακού θέματος αναγκαίο για την εφαρμογή του άρθρου 21 του ν. 5026/2023».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες.

Σε αυτήν αναφέρεται πως «μετά από επικοινωνία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ενημερωθήκαμε ότι δυνάμει ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών – Δικαιοσύνης – Επικρατείας, με αριθμό 17991/4-5-2023, προβλέφθηκε ότι η λειτουργία της νέας πλατφόρμας, στην οποία θα υποβληθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) θα ξεκινήσει την 16η -12-2023, η δε προθεσμία υποβολής τους ορίζεται σε 90 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της. Σε περίπτωση δε καθυστέρησης λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter