Πόθεν Έσχες; Ποιο Πόθεν Έσχες, ο Βαξεβάνης τρώει ψάρια

Πόθεν Έσχες; Ποιο Πόθεν Έσχες, ο Βαξεβάνης τρώει ψάρια

Είναι αλήθεια ή όχι οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, δεδομένων και των εγγράφων που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα; Υποβάλει ψευδές Πόθεν Έσχες από το 2016; Υπάρχει κάποιο κανονικό, δημόσιο και επικυρωμένο έγγραφο που να διαψεύδει τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα; Ίδρυσε εταιρεία «μπαμπούσκα» ή όχι;

Ερωτήματα που ακούγονται απ’ όλους. Στο σούπερ μάρκετ, στο ταξί, στο καφενείο, στην παραλία, στα νυχάδικα. Και ενώ περιμένουμε ν’ ακούσουμε κάτι από τους γνωστούς κύκλούς και τα γνωστά τετράγωνα, μαθαίνουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έχει πάει για φαγητό με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου συνόδευσε αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη στο γνωστό «κλειστό» γκρουπ του viber και με φωτογραφικά ντοκουμέντα που έχουν ανέβει από τους ίδιους τους παρευρισκόμενους στα social media.

Ποιος μεθυσμένος φωστήρας το σκέφτηκε και έριξε σε τέτοια λούμπα τον Κυριάκο;

*** Δηλαδή σαν να σου λέει κάποιος «είσαι ψεύτης» και εσύ ν’ απαντάς «ναι, αλλά τρως με φίλους». Γιατί για να τρώνε μαζί μάλλον φίλοι είναι. Και στο τέλος, τέλος δεν ενδιαφέρει κανέναν με ποιον συντρώει ο Κώστας Βαξεβάνης τις Κυριακές και το κυριότερο – γιατί έγινε θέμα κι αυτό – αν τρώει ψάρια μαζί με κρέατα ή με λαχανικά. Ενδιαφέρον για το τι τρώει και πόσο τρώει μπορεί να εκφράσει μόνο η σύζυγός του, άντε και η ζυγαριά του. Κανένας άλλος.

*** Το ερώτημα δεν είναι με ποιους τρώει ο Βαξεβάνης ή ο Τέλογλου, αλλά ποιοι τα τρώνε.

*** Εισαγγελέας… φαγητού σίγουρα δεν υπάρχει. Κανάς εισαγγελέας για Πόθεν Έσχες υπάρχει;

*** Τα μάθατε; Θα έχετε επιπλέον ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης τη μέρα, μια προσφορά της κυβερνησάρας μας. Αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 52 λεπτά τη μέρα, ήτοι 2% του μηνιαίου μισθού. Δεν έχει καμία σημασία που πριν από 2,5 χρόνια οι ίδιοι γκρίνιαζαν για την αύξηση κατά 11% και τη χαρακτήριζαν ως μικρή. Τα έχουμε πει, μην τα ξαναλέμε. Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

*** Αμ το άλλο; Ο Άδωνις, λέει, έκανε σαρδάμ, το πουλάκι μου, όταν έλεγε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως «Ακενοτούμπο». Δεν το ‘θελε, μωρέ. Τι συγγνώμη να πει; Να του ζητήσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι που τον έβριζαν επειδή έλεγαν ότι είπε τον Αντετοκούνμπο ως «Ακενοτούμπο». Που τον είπε, δηλαδή.
Ρε τι ζούμε;

*** Καλή η γιορτή για την 47η επέτειο αποκατάστασής της Δημοκρατίας, ε; Αν πιστοποιούταν η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα από το ποιοι πήγαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για να τη γιορτάσουν, τότε βράστα Χαράλαμπε. Καταδικασμένους ακροδεξιούς είχε, πρώην χουντικούς είχε, γιους υπουργών της Χούντας είχε, δημοσιογράφους της λίστας Πέτσα (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ), ανθυποσελέμπριτι φίλων του Λιγνάδη είχε, ξεκρέμαστους είχε, κουμπαρομπεμπέκες είχε.

*** Δεν είχε τον διασώστη – ακτιβιστή, διεθνώς αναγνωρισμένο για το φιλανθρωπικό του έργο, Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος «κόπηκε» μετά από παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Αυτός το ανακοίνωσε. Γιατί μεταξύ τους το ΥΠΕΞ και η Προεδρία της Δημοκρατίας τσακώνονται για το ποιος έδωσε την εντολή να ακυρωθεί η προγραμματισμένη βράβευσή του. «Εμείς δεν το κάναμε», λέει το ΥΠΕΞ, «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση» απαντά το Προεδρικό Μέγαρο.
«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει τη βαρβαρότητα», έγραψε ο ίδιος στο facebook.

*** Και δεν ήταν εκεί και η Μάγδα Φύσσα. Όχι, μπορείς να φανταστείς, δηλαδή, αναμνηστική φωτογραφία με παρεάκι τη Μάγδα Φύσσα, τον Άδωνη, τον Πλεύρη, τον Βορίδη, τον Μπογδάνο και όλοι μαζί να γιορτάζουν τη Δημοκρατία, κρατώντας στο χέρι Aperol Spritz; Όχι, αλήθεια, μπορείς να το κάνεις εικόνα; Μάλλον όχι…

*** 3.500 tweets είχε το hashtag #NotMyPresident. Δεν τα λες και λίγα…

*** Να πούμε και ένα μπράβο στην ΕΡΤ που αφού δεν μας έδειξε ένα τρέιλερ, μια εκπομπή κάτι τέλος πάντων για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μας έδειξε ούτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, ούτε – την επόμενη μέρα – τον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ πονγκ.
Στην περίπτωση του Πετρούνια, μάλιστα, το φιάσκο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η ΕΡΤ πραγματοποίησε τηλεθέαση με το εξωφρενικό ποσοστό του 21,6% στο δυναμικό κοινό, χωρίς κανέναν στην ουσία λόγο, αφού την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή δεν την έδειξε, αλλά πολύ αργότερα, σε μαγνητοσκόπηση.
Και να έχεις και τον Δημοσθένη Καρμοίρη να σχολιάζει ότι η Κορακάκη τα «θαλάσσωσε» επειδή βγήκε έκτη.
Σκέψου να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ…

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter