Πόθεν Κούλη;

Πόθεν Κούλη;

Να μην πιάνετε τον πρωθυπουργό στο στόμα σας. Προσφέρει υπηρεσία στη χώρα: Ευρωπαϊκό αέρα. Να το πω αλλιώς: Ο Κούλης ξεβλαχεύει τα πόθεν έσχες σας.

Λύσσαξαν. Και ο δικός μας ο Βαξεβάνης, και κατόπιν η ΕφΣυν, η Αυγή…

Λυσσάξατε με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού. Τι πάει να πει «έχει αδήλωτη εταιρεία»; Τι πάει να πει «κλέβει το ελληνικό κράτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια»;

Καταρχάς, είστε με τα καλά σας; Μητσοτάκης να κλέβει το ελληνικό κράτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ντροπή και να το λες. Πείτε μας κιόλας ότι ο τροχός ανακαλύφθηκε πριν από μία δεκαετία. Δε βλέπετε τα ακίνητα; Πρώτη φορά πρωθυπουργός έχει μεγαλύτερη λίστα ακινήτων από το airbnb.

Πώς αποκτήθηκαν; Με τον μισθό του πρωθυπουργού και του βουλευτή; Κατάγεται από πολιτική δυναστεία, θα μου πείτε. Κι ο πατέρας; Κι ο παππούς; Με μισθούς δεν έζησαν; Ή όχι;

Αλλά ας έρθουμε στην περίφημη γαλλική εταιρεία. Καταρχάς να μην ασχολείστε, γιατί ο πρωθυπουργός μιλάει άπταιστα τα γαλλικά ενώ ο δικός σας τσάτρα πάτρα τα αγγλικά, εντάξει; Και όποιος μιλάει καλά γαλλικά ξέρει καλά πως το rififi είναι λέξη της γαλλικής αργκό. Και ο επιμελής ο γαλλομαθής δε μένει μόνο στη χρήση της λέξης, κάνει και practice.

Αν αυτή η χώρα θέλει να μείνει ένας φτωχός συγγενής, ας επιλέξει έναν πρωθυπουργό με ένα πεντοχίλιαρο στην τράπεζα και νοικιασμένο εξοχικό, να έρθει στην Ελλάδα ένας Μπάιντεν, ένας Μακρόν, μία Μέρκελ και να μην ξέρει πού να τους καλέσει για ντολμαδάκια. Οι μεταξωτές Βερσαλίες θέλουν και επιδέξιους Λουδοβίκους.

Αυτή ακριβώς την υπηρεσία προσφέρει ο σημερινός πρωθυπουργός στη χώρα: Ευρωπαϊκό αέρα. Να το πω αλλιώς: Ο Κούλης ξεβλαχεύει τα πόθεν έσχες σας.

Όταν λοιπόν θα μιλάτε από ‘δω και πέρα για πόθεν έσχες, να αναφέρεστε σε κάναν Κουτσούμπα και στο πού βρήκε καμιά στάνη στη Ρούμελη. Τον Κούλη να μην τον πιάνετε στο στόμα σας. Διότι ο Κούλης και χάρη σάς κάνει που υποβάλλει πόθεν έσχες – έστω και πέτσινο. Οι βασιλείς ποτέ δεν είχαν τέτοιες ταπεινές υποχρεώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter