Power Pass: Από σήμερα η αποζημίωση… «ψίχουλα» – Αντιδράσεις για τον κυβερνητικό εμπαιγμό

Power Pass: Από σήμερα η αποζημίωση… «ψίχουλα» – Αντιδράσεις για τον κυβερνητικό εμπαιγμό

Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο αποκαλύφθηκε η κυβερνητική κοροϊδία για το Power Pass καθώς το Μαξίμου υποσχόταν επίδομα (έως) 600 ευρώ και τελικά οι πολίτες, που πλήρωσαν «χρυσές» τις ρήτρες αναπροσαρμογής, είδαν στον λογαριασμό τους επίδομα – ψίχουλα. Οι αντιδράσεις στα Social Media είναι αναρίθμητες.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκινά η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Οι δικαιούχοι, των οποίων η αίτηση θα εγκριθεί, θα ενημερωθούν για την εξέλιξή της στο email και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει. Βέβαια μπορούν να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet και να βλέπουν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter