Που βαδίζομεν κύριοι;

Που βαδίζομεν κύριοι;

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας καταληφθεί από πανικό βάλει κατά οποιουδήποτε ψελλίζει κάτι που να μην αρέσει στον πρωθυπουργό.

Είναι γεγονός ότι η επίθεση σε Μέσα Ενημέρωσης που δεν συμμορφωνόντουσαν προς τας υποδείξεις ξεκίνησε άμα αναλήψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019 από το Documento. Υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται τις πολλαπλές διώξεις του Μαξίμου καθώς αποκαλύπτει τις ανομίες και τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα το Documento είχε προειδοποιήσει ότι οι επιθέσεις δεν θα περιοριστούν σε αυτό. Θα κυνηγήσουν πολύ γρήγορα και οποιοδήποτε αναφέρει κάτι που να τους εκθέτει.

Μετά το Documento ήρθε το περασμένο Σάββατο η σειρά της Ελενας Ακρίτα να κοπεί από τα άκρως φιλομητσοτακικά «Νέα», καθώς το άρθρο της δεν ακολουθούσε την πολιτική της εφημερίδας εκθέτοντας και τον σύμβουλο έκδοσης του εντύπου.

Πλέον όμως τη μήνι του πρωθυπουργού δέχεται και οποιοσδήποτε ανεξάρτητα της θέσης του και του πόσο φιλικός προς αυτόν είναι. Το παράδειγμα της διευθύντριας έκδοσης του Βήματος της Κυριακής είναι χαρακτηριστική. Η κυρία Κρουστάλλη είχε πρωταγωνιστήσει, μαζί με Πρετεντέρη, Παπαχρήστο και διάφορα άλλα στελέχη του τότε ΔΟΛ, τόσο στην προσπάθεια να πάρει το Συγκρότημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και στον αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα πριν και μετά τις εκλογές του 2019.

Δεν μπορεί να μην θυμηθεί κανείς τη φωτογραφία με την άνετη στάση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Βήμα και στην κυρία Κρουστάλλη.

Παρ’ όλα αυτά παραιτήθηκε, ουσιαστικά εκδιώχθηκε κατ’ απαίτηση Μαξίμου, όταν αποκάλυψε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της τα λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση που οδήγησαν στην εκτόξευση των θανάτων λόγω κορονοϊού.

Και επειδή είναι γνωστό ότι την πρώτη σελίδα του Βήματος της Κυριακής τη στήνει ο διευθυντής και την εγκρίνει ο εκδότης η πίεση που εξάσκησε ο πρωθυπουργός πρέπει να ήταν σε επίπεδο εκβιασμού.

Δυστυχώς όμως δεν είναι ο Τύπος το μόνο πεδίο στο οποίο έχει ξεφύγει από τα εσκεμμένα η κυβέρνηση του ανέμελου πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε με απίστευτη αθλιότητα τόσο τον Νίκο Φίλη όσο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας χρησιμοποίησε το ναζιστικό σύνθημα του Γκαίμπελς «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» από το βήμα της Βουλής για να επιτεθεί στον Παύλο Πολάκη όταν το κόμμα του κατ’ απαίτηση Κουρτάκη ξαναψήφισε για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την πολιτικής της στην οικονομία, στην υγεία, στη δημόσια ασφάλεια και στην παιδεία δείχνουν όχι μόνο τον ηθικό ξεπεσμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και που επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» συνεργάτες του επιθυμούν μια κοινωνία που ελάχιστα απέχει από αυτή του μετεμφυλιακού κράτους. Γεμάτη από χαφιέδες, υποτελείς πολίτες και τον φόβο να κυριαρχεί παντού.

Αλλά αυτό δεν θα αφήσει ο ελληνικός λαός να τους περάσει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter