ΠΟΥ: Έγκριση ψηφίσματος κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

ΠΟΥ: Έγκριση ψηφίσματος κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Χώρες-μέλη του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενέκριναν την Τρίτη ένα ψήφισμα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ρωσία και στην αναστολή των συναντήσεων στη χώρα.

Ειδικότερα, η ειδική συνεδρίαση του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ ενέκρινε το ψήφισμα, που υποστήριξαν από κοινού Ουκρανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, με 43 ψήφους υπέρ και 3 κατά (Ρωσία, Λευκορωσία και Τατζικιστάν) και δύο αποχές.

Το ψήφισμα έκανε λόγο για μια «υγειονομική έκτακτη κατάσταση» στην Ουκρανία, αναφερόμενο σε «μαζικές απώλειες», καθώς και στους κινδύνους χρόνιων και μολυσματικών ασθενειών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα ρωσικών στρατιωτικών ενεργειών.

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΠΟΥ Αντρέι Πλουτνίτσκι εξέφρασε τη «μεγάλη απογοήτευση» του σχετικά με το ψήφισμα. «Πιστεύουμε ότι είναι μια στιγμή τεράστιου πλήγματος για το σύστημα της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης», τόνισε ο ίδιος στη συνάντηση των μελών και ανώτατων αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το εν λόγω ψήφισμα έχει «καθαρό πολιτικό χαρακτήρα».

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter