Πού είναι Μητσοτάκης – Στυλιανίδης τη στιγμή που καίγεται η Πεντέλη;

Πού είναι Μητσοτάκης – Στυλιανίδης τη στιγμή που καίγεται η Πεντέλη;

Με έξι ώρες καθυστέρηση ενημερώθηκε για την έκταση και τις εξελίξεις αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα της Πεντέλης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, από το Μέγαρο Μαξίμου, με το κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Ο κόσμος του twitter μάλιστα αφήνει ανοιχτά αιχμές για το που μπορεί να βρισκόταν ο πρωθυπουργός πριν την τηλεδιάσκεψη.

 

Την ίδια στιγμή ο διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση. Στην θέση του βλέπουμε τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Η τελευταία δήλωση του υπουργού, περίπου 4 ώρες πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αφορούσε στην αγορά υπερσύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στην εν λόγω δήλωση, την οποία παραχώρησε στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογράμμιζε πως «η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU – της κοινής, δηλαδή δεξαμενής μέσων της ΕΕ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών – αποτελεί σήμερα, στην εποχή της κλιματικής κρίσης, μια αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσει στην αγορά αεροσκαφών.

Πού να βρίσκεται άραγε τώρα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter