Πού εξαφανίστηκε πάλι ο Μητσοτάκης;

Πού εξαφανίστηκε πάλι ο Μητσοτάκης;

Ο πρωθυπουργός τρελαίνεται για φωτογραφίες. Κάθε είδους φωτογραφίες: ομαδικές, προσωπικές, σέλφι, με τη συμβία, με τα παιδιά, με αρχηγούς, υπαρχηγούς, τύπους που του σφίγγουν το χέρι, μωράκια σε καρότσια που τα στήνουν σε πλατείες μέχρι να βγει το ενσταντανέ, με τον Πάιατ, με τον Χάφταρ, με γνωστούς και αγνώστους, φτάνει να προωθείται το προφίλ που φιλοτεχνούν οι λογογράφοι του.

Επειδή ακριβώς τρελαίνεται να ποζάρει για να κάνουν λεζάντα οι παρατρεχάμενοι στα πετσωμένα ΜΜΕ κάποτε κάποτε την πάτησε υπερβάλλοντας. Όπως τότε στην Πάρνηθα, όταν μετά της κυρίας του έκαναν αυτό που απαγόρευε να κάνουν οι απλοί πολίτες της χώρας.

Και επειδή όλα γίνονται για το προφίλ για αυτό και κατά καιρούς οι παρατρεχάμενοι τον «εξαφανίζουν», για να μπει στο κάδρο με τις πυρκαγιές ή τις πλημμύρες, γιατί μόνο τα θετικά πρέπει να «συνδέονται» με την εικόνα του. Οπότε μακριά και αλάργα από τις αρνητικές καταστάσεις γιατί τότε τονίζονται οι ευθύνες του και τον ξαναπιάνει πιο εύκολα στο στόμα του ο πάσα ένας.

Είναι εξηγήσιμο λοιπόν γιατί τον εξαφάνισαν καθώς η «Ελπίδα» επέλαυνε, ώστε να μην χρεωθεί όλα όσα θα έπρεπε. Γιατί όταν ο κρατικός μηχανισμός έχει τα χάλια του φταίνε όλοι οι (γαλάζιοι) «αρμόδιοι» αλλά περισσότερο αυτός που έχει την ευθύνη του γενικού… συντονισμού, Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοπροσώπως!

Αυτό που δεν είναι εξηγήσιμο είναι γιατί δεν εμφανίζεται ούτε τώρα. Γιατί πλέον τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του τις έχουν αντιληφθεί οι πάντες, ακόμα και οι οπαδοί του. Όπως έχουν αντιληφθεί και τις ευθύνες των φίλων του των «ιδιωτών» που γνωρίζουν μόνο να εισπράττουν.

Με άλλα λόγια τώρα, θέλοντας και μη, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να κάνει και μια εμφάνιση, να δούμε ότι είναι εδώ, ότι αναλαμβάνει έστω και προσχηματικά μια κάποια ευθύνη, ότι ενδιαφέρεται τελοσπάντων εάν ζούμε ή εάν πεθάναμε και πού βρίσκεται η κατάσταση έτσι ρημάδι που τα έκαναν όλα.

Αλλά αυτός, παρότι πλέον αυτό δεν τον συμφέρει, παραμένει εξαφανισμένος. Σαν να μην είναι εδώ. Σαν να είναι πάλι σε μια εκδρομή ανεμελιάς, για να ξεδώσει λίγο από τις ευθύνες που του παραέπεσαν βαριές!

Αλλά τελικά αυτό είναι που δεν αντέχεται: μια κυβέρνηση των… «αντ’ αυτού» και ένας πρωθυπουργός… μαγική εικόνα που εμφανίζεται για να κάνουν παιχνίδι οι «πετσωμένοι» και εξαφανίζεται στα δύσκολα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter