ΠΟΥ: Η επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό δεν συνιστά παγκόσμια απειλή

ΠΟΥ: Η επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό δεν συνιστά παγκόσμια απειλή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε απόψε ότι η επιδημία του Έμπολα, που επεκτάθηκε στην Ουγκάντα δέκα μήνες αφότου ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δεν συνιστά “κατεπείγουσα” παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Καταστάσεων του Οργανισμού.

Η Επιτροπή αυτή έκρινε ότι η επιδημία του Έμπολα συνιστά όντως απειλή για τη ΛΔ του Κονγκό και την γύρω περιοχή, όχι όμως και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη ΛΔ του Κονγκό έχουν αναφερθεί περισσότερα από 2.100 κρούσματα από πέρυσι τον Αύγουστο. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 1.411 πέθαναν. Αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκαν δύο κρούσματα και στην Ουγκάντα. Επρόκειτο για δύο μέλη της ίδιας οικογένειας που είχαν πάει πρόσφατα στη ΛΔ του Κονγκό για να βοηθήσουν συγγενείς τους για την κηδεία ενός άλλου συγγενή που πέθανε από Έμπολα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter