Πού ήταν ο Μητσοτάκης όταν ο Σπήλιος Λιβανός διακήρυττε την κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων;

Πού ήταν ο Μητσοτάκης όταν ο Σπήλιος Λιβανός διακήρυττε την κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων;

Ως «τομή» με «ουσιαστική» και «συμβολική» σημασία χαρακτήριζε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων (βλέπε αγροτικές επιδοτήσεις) σε παρελθούσες δηλώσεις του.

Σε αυτές ο πρώην υπουργός παρουσίαζε την καινοτόμο ιδέα της κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων ως μια από τις προοδευτικές προτάσεις του γαλάζιου κόμματος που καμία ευθύνη δεν φέρει για την νομοθέτησή τους, παρά το γεγονός πως η ιστορία αποδεικνύει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επωφεληθεί από αυτά καθώς όπως αποκάλυψε το Documento, έχει λάβει για το 2020 και το 2021 σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Το γεγονός προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Πλήθος αντιδράσεων έφερε και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος στην προσπάθειά του να μην εκτεθεί περαιτέρω η κυβέρνηση ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Documento: «Ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία δέκα χρόνια, ιστορικά δικαιώματα. Είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής, σε ότι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων, από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του».

Εκφράζοντας την παράταξή του ο Σπήλιος Λιβανός ανέφερε: «να καταργήσουμε δηλαδή την ανισότητα που υπάρχει για τους νεοεισερχόμενους αγρότες, για περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες ουσιαστικά αδικούνται από την ύπαρξη ιστορικών δικαιωμάτων που κατοχυρώθηκαν πίσω στην τριετία 2000- 2003 και αυτό δυστυχώς δεν το κάνανε στο παρελθόν οι κυβερνήσεις όμως εμείς αποφασίσαμε ότι θα το υλοποιήσουμε».

Διαβάστε επίσης: 

Ο Γ. Οικονόμου ήθελε να καταργήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις που λαμβάνει ο Μητσοτάκης

Επιβεβαιώνει το Documento η κυβέρνηση ότι ο Μητσοτάκης παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις «τα τελευταία δέκα χρόνια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter