ΠΟΫ – Κορονοϊός: Ρατσιστικά τα σχόλια των δύο Γάλλων γιατρών – Η Αφρική δεν θα γίνει πεδίο δοκιμής του εμβολίου

ΠΟΫ – Κορονοϊός: Ρατσιστικά τα σχόλια των δύο Γάλλων γιατρών – Η Αφρική δεν θα γίνει πεδίο δοκιμής του εμβολίου

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατήγγειλε ως ρατσιστικά τα σχόλια των δύο Γάλλων γιατρών που πρότειναν να δοκιμαστεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Αφρική.

«Η Αφρική» δεν μπορεί να γίνει πεδίο δοκιμής για οποιοδήποτε εμβόλιο» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Οι δηλώσεις των γιατρών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης προκάλεσαν τις σοβαρές αντιδράσεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνον και κατηγορήθηκαν ότι αντιμετωπίζουν τους Αφρικανούς σαν «ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια».

Ένας εξ αυτών μάλιστα στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Όταν συγκεκριμένα ρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο Τέντρος Αντανόμ εμφανώς εκνευρισμένος μίλησε για «πονοκέφαλο αποικιοκρατικής νοοτροπίας».

«Ήταν πολύ ντροπιαστικό, φοβερό, να ακούσουμε τον 21ο αιώνα, να ακούσουμε από επιστήμονες αυτό το σχόλιο. Το καταδικάζουμε κατηγορηματικά, και διαβεβαιώνουμε πως αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

Ακολουθούν σε βίντεο οι δηλώσεις των δύο Γάλλων γιατρών, που συνοδεύει την ανάρτηση- αντίδραση στο Twiiter του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Σάμουελ Ετό.

https://www.instagram.com/p/B-d6SUMCid6/

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ξέσπασμα από τον Σάμουελ Ετό – «Η Αφρική δεν είναι παιδική χαρά»

Πηγή: BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter