Που οφείλεται η άνοδος των τραπεζικών μετοχών

Που οφείλεται η άνοδος των τραπεζικών μετοχών

Έκπληξη και μάλιστα θετική προκάλεσε την χρηματιστηριακή αγορά η άνοδος των τραπεζών την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο. 

Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε άνοδο 9,45% και το Χρηματιστήριο 2,11%, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται στις 632 μονάδες. Τα ιστορικά χαμηλά στα οποία έχουν φτάσει μετοχές, όπως της Πειραιώς, προκάλεσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και μόνον αυτό, υποστηρίζει στο documentonews.gr, ο υπεύθυνος συναλλαγών της BETA AXEΠEY κ. Τ. Ζαμάνης. «Δεν υπάρχει λόγος στον οποίο μπορεί να αποδοθεί η άνοδος, όταν τα προβλήματα των τραπεζών είναι υπαρκτά και οι εντολές που έχουν λάβει από τους εποπτικούς μηχανισμούς συγκεκριμένοι, για την μείωση των κόκκινων δανείων πάνω από το μισό μέχρι το τέλος του 2022».

Άλλες πηγές αποδίδουν την άνοδο των τραπεζών κυρίως σε κερδοσκοπικές κινήσεις, επωφελούμενοι οι «εμπνευστές» τους τις χαμηλές αποτιμήσεις. Μακρο/οικονομικά, το Ιταλικό ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, όσο η Ρώμη δεν προσαρμόζεται στους κανόνες της Κομισιόν για μείωση του ελλείμματος. 

Η απόδοση των Ελληνικών ομολόγων αν και έχει αποκλιμακωθεί από τα επίπεδα του 4,6% στις αρχές Οκτωβρίου, έχει περιοριστεί στο 4,3%. Τα μάτια των αγορών είναι στραμμένη στις επαφές της κυβέρνησης με τους δανειστές την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter