Πού πας… Φώφη με τέτοιο καιρό;

Πού πας… Φώφη με τέτοιο καιρό;

Για «ομερτά» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο (σ.σ. για πολλοστή φορά) η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). 

Και αυτό επειδή, όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε στις καλένδες την διερεύνηση «του καταστροφικού 1ου εξαμήνου Τσίπρα – Βαρουφάκη». Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, πρόκειται περί ομερτά και «ενοχικού πολιτικού deal», με στόχο την από κοινού συγκάλυψη των ευθυνών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και την διαχείρισή της. «Σου χαρίζομαι για το 2004- 2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε», δήλωσε εμφατικά η κυρία Γεννηματά, καταλήγοντας ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ.

Και αφού μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, αλλά και για τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, διερωτήθη: «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι πιο απαισιόδοξοι θα ρωτούσαν για την Ελλάδα: Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;»! Παρεμπιπτόντως, την ίδια ερώτηση κάνουν αυτό τον καιρό όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αντικαθιστώντας το «καραβάκι» με την… «Φώφη»!

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο Βελλίδειο! Κατά τα λοιπά και αφού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως το κόμμα και οι σύντροφοί της δεν ανήκουν στους απαισιόδοξους, επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει συνολικό σχέδιο. «Υποχώρησε στους δανειστές όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά, άφησε στην κυρία Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση! «Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας», τόνισε προσθέτοντας ότι Μητσοτάκης και ΝΔ «δεν έχουν καμιά μεταρρυθμιστική πρόταση, έχουν όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για οικοδόμηση ενός νέου «συγκεντρωτικού και αυταρχικού κράτους της δεξιάς» και για ταχύτατη επιστροφή στο παρελθόν, στις γνωστές συνταγές των «ημετέρων» και του πελατειακού κράτους, όπως απεδείχθη με την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο Πρωθυπουργικό γραφείο, με την επιλογή κομματικών Γενικών Γραμματέων και τον διορισμό «των εκλεκτών τους, χωρίς προσόντα, ακόμα και σε σημαντικές θέσεις εθνικής ευθύνης».

«Η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος»… θυμήθηκε να τονίσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι οι όψιμες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Ελευθέριο Βενιζέλο, «δεν κάνουν τη δεξιά, που βαρύνεται με το ανάθεμα σε βάρος του, κέντρο», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως ο πρωθυπουργός «έρχεται δεύτερος μετά τον Τσίπρα». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της δεξιάς, «δεν συνεπάγεται και συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Κοινός στόχος και των 2», επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, «είναι βέβαια το Κίνημα Αλλαγής». Επεσήμανε, πάντως, ότι δεν τους αγγίζουν οι επιθέσεις εκατέρωθεν αφού όλοι, όπως είπε, «φίλοι και εχθροί, καθημερινά με μας ασχολούνται!». Το ανησυχητικό, πρόεδρε, είναι ότι εσχάτως περισσότερο ασχολούνται με σας οι «φίλοι», παρά οι εχθροί…

Έκανε λόγο για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ και για συνεργασίες «μόνο στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων», αλλά όχι ως συμπλήρωμα και δεκανίκι. Γι’ αυτό ήταν έτοιμη να δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ, εάν δεν πετύχαινε αυτοδυναμία στις εκλογές, χωρίς καν ο Μητσοτάκης να… της την έχει ζητήσει!

Οι βασικοί στόχοι του ΚΙΝΑΛ, όπως τους ανέπτυξε η κυρία Γεννηματά στην ομιλία της, είναι να συμβάλλει ώστε να πετύχει η χώρα μας τη μείωση των υποχρεώσεων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Να πάρει ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Να στηριχθεί η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «είχε αναλάβει αρνητικές δεσμεύσεις και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια του Συνεδρίου του ΣΕΒ, ενώ χθες άρχισε να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του», όπως είπε, «για την υπό-προστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες πως αυτές οι δεσμεύσεις «θα έρθουν ως νομοθετικές διατάξεις, με τον μανδύα των δήθεν μεταρρυθμίσεων». Τέλος, ένας από τους στόχους του ΚΙΝΑΛ είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter