Πού πάτε ρε;

Πού πάτε ρε;

Κυκλοφοριακό αμόκ παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας εξαιτίας της μαζικής φυγής πολιτών από το Λεκανοπέδιο που έκριναν σκόπιμο να ταξιδέψουν στα χωριά τους εν μέσω πανδημίας.

Αυτή η κίνηση πανικού μόνο πανικό μπορεί να επιφέρει. Αντί για ανάσχεση της εξάπλωσης, θα φέρει πολλαπλασιασμό και τα υποστελεχωμένα και ανεπαρκή για αυτήν την έκτακτη συνθήκη νοσοκομεία στην Περιφέρεια δεν θα αντέξουν το βάρος.

Τα θύματα αυτής της επικίνδυνης εξόδου δεν θα είναι όσοι γέμισαν τα ρεζερβουάρ και το πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων τους, αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι. Κυρίως, ηλικιωμένοι που συνειδητά επέλεξαν να κατοικήσουν μόνιμα στην επαρχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με την κοινή λογική, που απ’ ό,τι φαίνεται μόνο κοινή δεν είναι, όσοι πήραν αυτήν την ασυνείδητη απόφαση, θα συνωστισθούν στην ουρά της επιστροφής έχοντας βοηθήσει τον ιό και όχι τον διπλανό τους.

Θα ήταν πολύ εύκολο το άρθρο να διανθιστεί με ιδεολογικές αναφορές, βάζοντας στο στόχαστρο τους μακεδονολάγνους που αναρωτιόντουσαν βολικά «γιατί οι πρόσφυγες δεν μένουν να πολεμήσουν». Δεν είναι ώρα όμως.

Αυτό που προέχει είναι να μην εκτεθούν κι άλλοι πολίτες στον κίνδυνο. Πρωτίστως, εκείνοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το να μην φτάσει ο ιός σε κάθε γωνιά της χώρας δεν άπτεται μόνο της κρατικής – συλλογικής ευθύνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter