ΠΟΥ: Προτελευταία η Ελλάδα στις πρόσθετες δαπάνες στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού

ΠΟΥ: Προτελευταία η Ελλάδα στις πρόσθετες δαπάνες στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού

Τα επιπλέον χρήματα που ξόδεψαν οι χώρες για τα συστήματα υγείας τους, εξαιτίας της πανδημίας αναλύει η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου παρακολουθείται ο τρόπος με τον οποίο τα εθνικά συστήματα υγείας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ανταποκρίνονται στην πανδημία του COVID-19 (HSRM).

Σύμφωνα λοιπόν, με ανάλυση που διεξήχθη από την συγκεκριμένη πλατφόρμα ανάμεσα σε 24 χώρες για τις πρόσθετες δαπάνες που έχουν καταβάλλει με αφορμή την εμφάνιση της πανδημίας, γίνεται φανερό πως η Ελλάδα έρχεται στην προτελευταία θέση.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, τα στοιχειά της οποίας προκύπτουν βάση των οικονομικών δεδομένων του 2017 αλλά και στοιχεία για τον πληθυσμό που έχουν στη διάθεσή τους τα Ηνωμένα Έθνη για το 2020, η Ελλάδα έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής μόλις 15 δολάρια ανά άτομο, την ώρα που η Λιθουανία που έρχεται πρώτη, έχει ξοδέψει 386 δολάρια ανά άτομο. Όπως διευκρινίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, στην Ελλάδα οι πρόσθετες δαπάνες που διατίθενται για την υγεία προέρχονται κυρίως από δωρεές ιδιωτών.

Επιπλέον, για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό πόσα επιπλέον χρήματα ξόδεψε η κάθε χώρα στο σύστημα υγείας της μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, γίνεται μία σύγκριση με τις τυπικές κρατικές δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη βάση των στοιχείων του 2017.

Οι επιπλέον δαπάνες λοιπόν, στην Ελλάδα για την υγεία για την αντιμετώπιση του COVID-19 ανέρχονται μόλις στο 1,1% σε σχέση  με τις τυπικές κρατικές δαπάνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter