ΠΟΥ σε Τσίπρα: «Πρέπει να δράσουμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία για τα εμβόλια»

ΠΟΥ σε Τσίπρα: «Πρέπει να δράσουμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία για τα εμβόλια»

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δεξαμενής πατεντών, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σας ευχαριστώ για ένα πολύ καλό τηλεφώνημα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΥ, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να δράσουμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων και να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια χορηγούνται πρώτα σε όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλες τις χώρες» υπογράμμισε.

Την Κυριακή το βράδυ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών».

«Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια», προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter