ΗΠΑ: Που συνεχίζουν να είναι νόμιμες οι αμβλώσεις

ΗΠΑ: Που συνεχίζουν να είναι νόμιμες οι αμβλώσεις

Το Ινστιτούτο Guttmacher εκτιμά ότι 26 πολιτείες είναι βέβαιες ή πιθανό να απαγορεύσουν την άμβλωση, αφήνοντας τις γυναίκες σε μεγάλες περιοχές των νοτιοδυτικών και μεσοδυτικών ΗΠΑ χωρίς κοντινή πρόσβαση στην ιατρική διαδικασία, σύμφωνα με δημοσίευμα του abc.net.

Οι περισσότερες πολιτείες όπου η άμβλωση θα εξακολουθήσει να είναι νόμιμη βρίσκονται στη δυτική ακτή, στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, το Όρεγκον και την Ουάσινγκτον ή στα βορειοανατολικά, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση στο σύνταγμα της πολιτείας, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα

Μια χούφτα πολιτείες στο κέντρο και τα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσουν νόμιμη την άμβλωση, συμπεριλαμβανομένου του Ιλινόις, του Κάνσας, της Μινεσότα και του Νέου Μεξικού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher.

Το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, το Μέριλαντ, το Νιου Τζέρσεϊ και το Βερμόντ έχουν ψηφίσει νομοθεσία φέτος επιδιώκοντας να προστατεύσουν ή να επεκτείνουν την πρόσβαση στην άμβλωση.

Μάλιστα την Δευτέρα, δικαστής πολιτικού περιφερειακού δικαστηρίου, εξέδωσε προσωρινή εντολή που εμποδίζει τη Λουιζιάνα να εφαρμόσει την απαγόρευση, λίγο μετά τη μήνυση της Hope Medical Group for Women, μιας από τις τρεις κλινικές αμβλώσεων της περιοχής, η οποία υποστηρίζει πως οι τρεις απαγορεύσεις του νόμου για τις αμβλώσεις της Λουιζιάνα παραβιάζουν τα δικαιώματά της σύμφωνα με το σύνταγμα της πολιτείας και «στερούνται των συνταγματικά απαιτούμενων εγγυήσεων για την αποτροπή της αυθαίρετης εφαρμογής». Ο δικαστής όρισε ακρόαση στις 8 Ιουλίου για να αποφασίσει αν θα διατάξει περαιτέρω την επιβολή της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, μια γυναίκα στο Μαϊάμι της Φλόριντα μπορεί να χρειαστεί να πετάξει σε άλλη πολιτεία ή να οδηγήσει 11 ώρες, ή περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα, για να φτάσει στη Βόρεια Καρολίνα, όπου η άμβλωση αναμένεται να παραμείνει νόμιμη, υπογραμμίζει το abc.net, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη νομική κίνηση αντανακλά σε ραγδαίες επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και την υγειονομική φροντίδα που παρέχεται στις γυναίκες καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός αμβλώσεων με φάρμακα.

Σε μια φαρμακευτική άμβλωση, ένας ασθενής παίρνει ένα φάρμακο που ονομάζεται μιφεπριστόνη ακολουθούμενη από ένα δεύτερο φάρμακο που ονομάζεται μισοπροστόλη για να τερματίσει μια εγκυμοσύνη, αντί να υποστεί μια χειρουργική επέμβαση, ενώ αυτή η «λύση» είναι ενδεδειγμένη μέχρι και την δέκατη εβδομάδα της κύησης.

Περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις στις ΗΠΑ είναι φαρμακευτικές αμβλώσεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher, χωρίς την παρουσία γιατρού. Έτσι θα μπορούσαν να προκείψουν αρκετές επιπλοκές εφόσον η ασθενής δεν βρίσκεται υπό παρακολούθηση ώστε να προληφθούν τυχόν επιπλοκές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter