Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση αρχικά στα δυτικά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα αφού βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν.

Δείτε επίσης: Άστατος ο καιρός το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα βελτιωθεί

Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων και στο Αιγαίο, που θα φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και μετά το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 12, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 12, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 16 και στις Κυκλάδες από 10 έως 14.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως στο Βόρειο Ιόνιο το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός Κόλπος όπου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Πρόγνωση της επόμενης εβδομάδας:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Στη νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις μεασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΡΙΤΗ 18-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από από βόρειες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 20-02-2020

Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-02-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter