Πουιτζντεμόντ προς Μαδρίτη: Αν ενεργοποιήσετε το άρθρο 155 θα κηρύξουμε την Ανεξαρτησία

Πουιτζντεμόντ προς Μαδρίτη: Αν ενεργοποιήσετε το άρθρο 155 θα κηρύξουμε την Ανεξαρτησία

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγο από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα γίνονταν στις 11 και τριάντα ώρα Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόντ επιμένει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι πως αν η Μαδρίτη ενεργοποιήσει το άρθρο 155 τότε θα κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής.

Ο Πουιτζντεμόντ εκφράζει, επίσης, τη λύπη του για την καταπιεστική τακτική της Μαδρίτης απέναντι στην προσδοκία της ανεξαρτησίας· τακτική που εκδηλώθηκε και με τη φυλάκιση των Ζόρντι Κουσάρτ και ο Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόν δήλωσε ότι το κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, αν η Μαδρίτη αρνηθεί τον διάλογο με την Καταλονία.

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας», ανέφερε ο Πουτζντεμόν σε επιστολή που απέστειλε στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας θα προχωρήσει το Σάββατο στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος μετά την επιστολή του Πουτζντεμόν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter