Πουλάκης: Η Ν.Δ. άλλαξε 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 το εκλογικό σύστημα (Video)

Πουλάκης: Η Ν.Δ. άλλαξε 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 το εκλογικό σύστημα (Video)

«Η Ν.Δ. έχει λερωμένη τη φωλιά της όταν πριν από πέντε χρόνια, σαράντα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, άλλαξε το πολιτικό σύστημα, κάνοντας εκλογές με σταυρό και όχι λίστα»

Η τροπολογία εξισώνει τα ασυμβίβαστα που έχουν οι βουλευτές με όλες τις αιρετές θέσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, έχει «λερωμένη» τη φωλιά της.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τρίτη τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα μπορούν πλέον να ανακηρύσσονται υποψήφιοι και να εκλέγονται μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς προηγουμένως να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος.

«Επί της ουσίας δεν έγινε καμία μεγάλη αλλαγή, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Βορίδης» ανέφερε ο Κ. Πουλάκης και συμπλήρωσε: «Η Ν.Δ. έχει λερωμένη τη φωλιά της όταν πριν από πέντε χρόνια, σαράντα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, άλλαξε το πολιτικό σύστημα, κάνοντας εκλογές με σταυρό και όχι λίστα».

Ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμανε ότι το μοναδικό ασυμβίβαστο που υπήρχε ήταν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

«Οι βουλευτές ενώ μπορούσαν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κάτι που υπάρχει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημαντικό πως την ουσία της παρέμβασης του κυρίου Πουλάκη επιβεβαίωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Το ίδιο κάναμε και εμείς», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αλλαγές 40 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές του 2014. Σημείωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση δίνει δικαιώματα στην αντιπολίτευση καθώς αν η κυβέρνηση είχε τις συγκεκριμένες αλλαγές ως θέμα αρχής, θα έπρεπε να το είχε νομοθετήσει νωρίτερα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter