«Πουλούσαν τις δίκες, γίναν εκατομμυριούχοι»

«Πουλούσαν τις δίκες, γίναν εκατομμυριούχοι»

Οι απίστευτοι διάλογοι που αποκαλύπτουν το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε απλωθεί στους διαδρόμους και στις αίθουσες του Αρείου Πάγου

Ενα από τα βασικά πλοκάμια της ομάδας φέρεται να είχε απλωθεί μέχρι και τους διαδρόμους του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του ίδιου του Αρείου Πάγου. Ανώτατοι εισαγγελείς που λύνουν και δένουν φέρονταν να πουλούν –στην κυριολεξία– εκδούλευση για διάφορες υποθέσεις τους σε πρωταγωνιστές της ομάδας, λαμβάνοντας ως αντίτιμο «δώρα» και «σοκολατάκια». Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Λ. και του δικηγόρου στενού συνεργάτη του και των εισαγγελικών λειτουργών φέρεται να ήταν μια πρώην πρωτοδίκης. Η εν λόγω πρώην δικαστικός εμφανίζεται ότι αφενός «παρείχε υπηρεσίες έναντι αμοιβής» και αφετέρου διαμεσολαβούσε προκειμένου να καταλήγουν τα «δώρα» και τα «σοκολατάκια» στους αποδέκτες. Πέραν όμως των εξυπηρετήσεων στα μέλη της ομάδας, οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ οδηγούν σε μεγαλοεπιχειρηματία – καναλάρχη – εφοπλιστή – ιδιοκτήτη ΠΑΕ με στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, για χάρη του οποίου εμφανίζονται να «πουλούσαν δίκες» εισαγγελικοί λειτουργοί που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ομάδα.

«Δίνανε πώς θα βγούνε οι δίκες» του καναλάρχη

Να σημειωθεί ότι ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλία κατά την οποία αρεοπαγίτης φέρεται να πληροφορείται την εξέλιξη υπόθεσης όχι από συνάδελφό του, αλλά από τον εγκέφαλο Λ.

Σύμφωνα με τη νόμιμη υποκλοπή της ΕΥΠ, στις 24/4/2017 και ώρα 13:28:24 η Γ. λέει στην Α.: «Σκεφτείτε, κυρία πρόεδρε, ότι είχε αρραβωνιάσει τη βαφτιστήρα μου και δεν μου λέγανε τίποτα με τον γιο του … [αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού] που έχει το … [αναφέρει το όνομα του τηλεοπτικού σταθμού], ακούστε πράγματα, η Γ. ήταν η κουμπάρα στους αρραβώνες και δίνανε πώς θα βγούνε οι δίκες του … [αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού], τις κερδίζανε κι εγώ δεν είχα ιδέα το ζώο, κοιμόμουνα, τα προβλήματα που έχω στη …, τα γνωστά υγείας, πάνω από όλα μετά την αρρώστια της αδερφής μου και κάνανε τρώγανε και τώρα λοιπόν ο Κ. και του λέει, του λέει η Στ. μια μέρα του Κ. βούλωσ’ το γιατί έχουμε κάνει πολλά μαζί και μη μιλάς του λέει γιατί θα βγάλει και αυτή θα πει και αυτή, εν τω μεταξύ βγάλανε λοιπόν ότι ο, σας το λέω μη μάθει ο άντρας μου ότι σας το ’πα, ότι η Γ. έχει συνάψει ερωτικό δεσμό».

Εν συνεχεία ακολουθεί ο εξής διάλογος, όπως ακριβώς παρατίθεται από την ΕΥΠ:

Γ.: Η Γ., κυρία πρόεδρε, έκανε ερωτικό δεσμό λέει με τον Θ. εδώ και χρόνια, εγώ δεν είχα ιδέα, τώρα το έμαθα, βέβαια.

Α.: Μάλιστα.

Γ.: Και την κατευθύνει ο Κ. και έχουν κάνει και ένα κόμμα μέσα στον Αρειο Πάγο ο Κ., οι εισαγγελείς και η Γ. από εκεί γι’ αυτό η Γ. βρίσκεται στο χωριό του Γ. στα Καλάβρυτα, όλο τάχα προσκεκλημένη και εκείνος ο Γ. είναι όλο στο Καστόρι και μου λέει ο Κ.

Α.: Α σοβαρά;

Γ.: Ναι, και του λέω, μου λέει ο Κ. καλά δεν το ’ξερες, πού να το ’ξερες, πού να το ξέρω, εσείς με κάνατε πέρα, εσείς δεν με θέλατε, να σας δώσω και μίασμα ότι είμαι συνταξιούχος και μου τα ’πε, κυρία πρόεδρε, και μου κάνει ένα τραπέζι ο Κ. μόνη μου εμένα με τον Γ. ξεχωριστά μετά τη συνεδρίαση που κάνει η Α. που δεν πήγαμε, γιατί πήρα και μου είπε αν θα πας στο τραπέζι αυτηνής της Γ. που είχε πάει στην κοπή της πίτας δεν θα σου ξαναμιλήσω εγώ. Και πήγαμε λοιπόν να φάμε (ακατάληπτη λέξη) τα τέσσερα ζευγάρια και εκείνοι, δηλαδή οι δύο αυτοί και δύο εμείς τέσσερις.

Στην ίδια συνομιλία η απομαγνητοφώνηση της ΕΥΠ περιλαμβάνει κι άλλη αναφορά στον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού με στενές επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρατίθεται όπως ακριβώς καταγράφηκε:

Γ.: Χώρισε, αλλά είδατε όμως βγαίνανε είχε πα είχε διοριστεί και η μικρή στην εταιρεία του … (αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού) η Α. και όταν τη ρώταγα πού δουλεύει ο Δ. σε μία ναυτιλιακή εταιρεία ενώ δεν λέγανε του … (αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού) και έπαιρνε μεγάλο μισθό και κάναν κρουαζιέρες και κάναν μεγάλη ζωή και κάναν τραπέζια και η Γ. πρωταγωνιστούσαν, εμφάνιζαν τη Γ. πώς το λένε ότι θα βοηθήσει στις δίκες (ακατάληπτη φράση) όχι, κυρία πρόεδρε, πουλούσαν τις δίκες γίναν εκατομμυριούχοι έπαθα τέτοια αηδία, τους σιχάθηκα, λέω καλύτερα που δεν με καλούσανε γιατί με θεωρούσανε τότε με λέγανε συνταξιούχο να προσφέρω τι εγώ στον … (αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού), κυρία πρόεδρε αλλά και η Γ. με τον αν με το Θ. πω πω πω μεταξύ μας μη σας ξεφύγει κουβέντα.

Τα πρώτα… γλυκά

Στις 25/4/2017 και ώρα 18:50:34 η Γ. συνομιλεί με τον δικηγόρο της ομάδας ζητώντας για πρώτη φορά σύμφωνα με τις νόμιμες καταγραφές την παράδοση «γλυκών».

Ακολουθεί η ακριβής μεταφορά της απομαγνητοφώνησης της ΕΥΠ:

Γ.: Λοιπόν, να και το έμαθα το έμαθα γιατί κοίταξε να δες να σου πω την αλήθεια η Μ. η Γ. γιόρταζε ο γιος και έκανε ένα τραπέζι προχθές, το Σάββατο και πήγα, να σου πω την αλήθεια, τι να κάνω γιόρταζε ο γιος.

Δικηγόρος: Ναι, ναι, ναι.

Γ.: Και μου λέει πού ’ναι ο κουφός, μου λέει βγήκε η υπόθεση, εγώ το κοίταξα μου λέει, λέω δεν με πήρανε, εγώ έκανε τον μα τον κλόουν λέω λέω.

Δικηγόρος: Τώρα ναι και μες μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα ακριβώς.

Γ.: Το ξέρω μα το ’χε μάθει και ήθελα να σε πάρω, αλλά μου λέει ο Γ. μην τον ενοχλείς τόσο πολύ, ξέρει ο Απ. Ξέρει, θα φέρει τα γλυκά λοιπόν, αυτό ήθελα να συζητήσουμε να σου πω κι από κοντά.

Δικηγόρος: Ωραία.

Γ.: Αλλά τελείωσε, εντάξει, τελείωσε, εντάξει λοιπόν να σου πω.

Δικηγόρος: Λοιπόν τα λέμε από κοντά.

Γ.: Ελα δω από κοντά αύριο το βράδυ, θα τα πούμε, αλλά να σου πω, μου είπε ότι δεν γινόταν διαφορετικά, αφού τώρα το άνοιξες το θέμα της είχε πει ο προϊστάμενος ότι θα γίνει δεκτή μεν και.

Δικηγόρος: Εντάξει, αφού οκ και μας είπε οκ αυτό ότι.

Γ.: Κάνανε μετά και κάναμε κι ό,τι σου είπε έγινε και έγινε και μου λέει κάνανε τρεις διασκέψεις για να το μεταρρυθμίσουνε.

Δικηγόρος: Ναι.

Γ.: Γιατί ήτανε απαλλακτική.

Δικηγόρος: Το ξε εντάξει.

Γ.: Οπότε θα το αναγνωρίσουμε αυτό Απ. Και έτσι να αυτό θέλω να ’μαι εντάξει απέναντί της.

Δικηγόρος: Ναι, οκ.

Γ.: Γιατί έχει μέλλον και προωθείται μαζί με τον Θ. και οι δυο τους λύνουνε και δένουνε.

«Φάγαμε πολλά γλυκά»

Περίπου σαράντα λεπτά μετά την προηγηθείσα τηλεφωνική συνομιλία η Γ. φέρεται να στέλνει γραπτό μήνυμα στον δικηγόρο γράφοντας για τα «πολλά γλυκά» και το «προσωπικό δώρο» που επιθυμεί η «κουμπάρα».

Αναλυτικά το μήνυμα όπως ακριβώς σημειώνεται από την ΕΥΠ:

«Παράκληση να στείλετε το mail του Λονδίνου. Ευχαριστώ. Και η κουμπάρα είπε ότι όλοι μας φάγαμε πολλά γλυκά όλο το Πάσχα δεν θέλει άλλα. Επιθυμεί ένα προσωπικό δώρο. Το καλύτερο. Καλύτερα να έλθετε αύριο το βράδυ 9 μ.μ. σπίτι για να έχω φτάσει. Ευχαριστώ. Ανησυχούμε για το Λονδίνο. Αδερφή».

Βέβαια, σε άλλη συνομιλία μεταξύ του δικηγόρου και της Γ. που παρατίθεται η τελευταία παραπονιέται πως «τα γλυκά, τα σοκολατάκια» τα μέτρησε και «ήταν λιγότερα». Αναλυτικά η στιχομυθία που οδήγησε την ΕΥΠ στο συμπέρασμα πως η πρωτοδίκης «παρέχει υπηρεσίες έναντι αμοιβής» στους Λ. και δικηγόρο:

Γ.: Το βράδυ θα κάνουμε ένα ραντεβού στις 9 το βράδυ στο σπίτι και μιλάμε, καλά που είδα εκείνα τα γλυκά τα σοκολατάκια και τα μέτρησα γιατί ήταν λιγότερα. Μήπως το έκανε επίτηδες ο κύριος Λ;

Δικηγόρος: Οχι, ποτέ.

«Μπας και δώσει τίποτα για τη Μ.»

Στις 25/4/2017 και ώρα 14:58:37 η Π. καλεί τη Γ., με την τελευταία να λέει για τον δικηγόρο ότι τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον καλοπιάσει προκειμένου να της δώσει υποθέσεις. Και συνεχίζει λέγοντας πιθανώς για δικαστικές αποφάσεις: «Οταν με πήρε μου λέει η μία βγήκε ντεμί γιατί σου ’χω πει λέω ότι θα γίνει δεκτή εν μέρει να το θεωρείς επιτυχία και πρέπει να κάνει δώρο στην κουμπάρα μου, θα της ανάψω κερί (ακατάληπτη φράση) κιόλας μπας και δώσει τίποτα για τη Μ.».

Ακολουθεί η τηλεφωνική συνομιλία της Γ. με τον δικηγόρο. Εντύπωση προκαλούν οι «πολλές διασυνδέσεις» στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης αλλά και ο τρόπος που κανονίζεται η παράδοση – παραλαβή του «δώρου» ή αλλιώς «τα χίλια».

«Αυτό που θέλεις, τα χίλια»

Ακολουθεί η πιστή παράθεση της απομαγνητοφώνησης της ΕΥΠ:

Γ.: Γιατί θα κάνω ένα τραπέζι, θα πω μόνο στον Θ., στη Γ. αναγκαστικά, στους Κ., του ζεύγους Κ. την κουμπάρα μου την καινούργια, τον Θ. που είναι εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη και έρχεται μία φορά την εβδομάδα στην Αθήνα, δικάζει και φεύγει. Το έχει κανονίσει με την εισαγγελέα τη Δ. Εχουμε πολλές διασυνδέσεις. Απλά θέλω, βρε Απ., να είσαι πιο ακριβής. Χθες λοιπόν λέω θα φύγω, λέει γιατί, λέω θα πάω, έχει μια προσωπική δουλειά, του έχουν κάνει μήνυση και της λέω της Μ., που έχει το μάτι της, μου τα υπαγορεύει και γράφω και αυτή τώρα έτυχε να πάθει αυτό το πράγμα, ενώ εγώ ήθελα να πάω στο υπουργείο (ακατάληπτη φράση), όχι, μου λέει θα γράψεις εδώ. […]

Δικηγόρος: Απλά εγώ δεν την είχα, θα την έχω αύριο γιατί αύριο με έχουν καλέσει.

Γ.: Α εντάξει.

Δικηγόρος: Δεν την έχω σήμερα, με έχουν καλέσει αύριο.

Γ.: Ωραία, ωραία να σου πω λίγο. Ο Θ. του ’δειξα αυτό που μου ’στειλες, για να με αφήσει κιόλας και λέω της Μαρίας θα μου φέρει και το δώρο σου της λέω, αυτό που θέλεις λέω τα χίλια της είπα και μου λέει, ρε Ντ., πρέπει να δημοσιεύσουμε Παρασκευή ημερομηνία, γι’ αυτό καθόμαστε και γράφουμε, κατάλαβες τι έχω πάθει; […]

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, αφού έχει επισημάνει στον συνομιλητή της πόσο παντοδύναμος είναι ο Θ. και πως η Μ. πήρε αντίγραφο κάποιας απόφασης, η Γ. λέει στον δικηγόρο: «… στον Αρειο Πάγο είναι αυτή στο συμβούλιο και λύνουμε και δένουμε, ό,τι θέλουν κάνουν, μην το συζητάς. Προαγωγές να δεις τώρα, έχουνε κάνει λίστα ποιους θα κάνουνε, ποιους θέλουν να κάνουν».

«Η γλυκύτατη κουμπάρα» και το «ζαχαροπλαστείο»

Στις 3/5/2017 και ώρα 11:30:21 η Γ. στέλνει στον δικηγόρο το εξής μήνυμα: «Παρακαλώ πολύ να μου φέρνατε το βράδυ την άδεια δακτυλίου […]. Επίσης, κ. συνήγορε, όπως σας είπα και χθες βράδυ παράκληση για τα γλυκά της γλυκύτατης κουμπάρας μου προέδρου. Αλλωστε θα έχει και στην πορεία ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ. Σας περιμένω το βράδυ με χαρτιά. Την Παρασκευή τα γλυκά της».

Ανυπόμονη η… κουμπάρα

Στις 4/5/2017 και ώρα 10:05:10 η Γ. στέλνει κι άλλο μήνυμα στον δικηγόρο γράφοντας:

«Κ. συνήγορε. Καλημέρα σας. Σας περιμένω απόψε κατά τις οκτώ. Με πρακτικά και αγωγή. Χθες είπατε ότι θα έχετε και απολογίες Αρτας. Τώρα η κουμπάρα λέγει αφού θα έλθετε απόψε γιατί δεν της φέρνετε τα γλυκά της απόψε, αλλά το είπαμε για αύριο στις 12 μμ; Απλά ερωτά. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια. Το ποινικό ενημερωτικό θα το έχετε από συγγενή μας Δευτέρα – Τρίτη 8/5».

Ο αρεοπαγίτης πληροφορείται από τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο που συνέταξαν οι άντρες της ΕΥΠ, ο αρεοπαγίτης Π. φέρεται να συνομιλεί συχνά με τον εγκέφαλο Λ.

«Σε νεότερη επικοινωνία του αρεοπαγίτη με τον Λ. για ευχές στην ονομαστική του γιορτή, ερωτά τον Λ. τι γίνεται με την υπόθεση του Λιβανέζου και εάν αυτή έχει έρθει στον Αρειο Πάγο» σημειώ-νουν και προσθέτουν ότι «ο Λ. του αναφέρει ότι έχει έρθει και θα πάει σε αυτόν. Επίσης, ο Λ. του αναφέρει ότι τους απέρριψαν την αναστολή στη Σκιάθο και ότι τώρα ετοιμάζει αίτημα ανάκλησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter