Πούτιν: Αυτοί που κατηγορούνται ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αμερικανοί

Πούτιν: Αυτοί που κατηγορούνται ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αμερικανοί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, δήλωσε ότι τα άτομα που κατηγορούνται ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αμερικανοί.

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει από εκείνη την συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη. Ειπώθηκαν κάποια ονόματα και τι σημαίνει αυτό;» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, υπονοώντας σαφώς ότι τα ίδια ερωτήματα τους είχαν τεθεί και κατά την διάρκεια του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι τα ονόματα κάποιων Αμερικανών οι οποίοι βρίσκονται εδώ (στην Ρωσία-σ.σ) και παρεμβαίνουν στις δικές μας πολιτικές διαδικασίες», προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, ο οποίος του ανέφερε κάποια ονόματα, ο πρόεδρος Πούτιν είπε: «Ακούστε, ο κόσμος είναι μεγάλος και πολύμορφος. Οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι αρκετά πολύπλοκες. Κάποιοι δικοί μας άνθρωποι έχουν την δική τους άποψη για τις σχέσεις αυτές. Μου αναφέρατε τα ονόματα κάποιων φυσικών προσώπων και λέτε ότι είναι Ρώσοι. Και λοιπόν; Μπορεί, όντας στην Ρωσία να εργάζονται για λογαριασμό αμερικανικών εταιρειών. Ενδεχομένως κάποιος εξ αυτών να εργάζονταν για λογαριασμό αμερικανών υποψηφίων. Δεν έχω ιδέα γι αυτό, δεν είναι προβλήματα που με αφορούν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Στις 16 Φεβρουαρίου οι αρχές των ΗΠΑ άσκησαν διώξεις εναντίον 13 Ρώσων πολιτών και τριών ρωσικών οργανισμών με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές πολιτικές διαδικασίες κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016. Το κατηγορητήριο συνέταξε το επιτελείο του Αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνεται και ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν και 12 συνεργάτες του «Πρακτορείου διαδικτυακών ερευνών»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter