Πούτιν: Η επόμενη δεκαετία η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πούτιν: Η επόμενη δεκαετία η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η Δύση είναι διαφορετική, αλλά ένα μέρος της έχει το δόγμα ότι “δεν μπορούμε να ανεχθούμε” τη Ρωσία» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο ετήσιας ομιλίας του στο think tank Valdai Club, κατηγορώντας ευθέως τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους με κάθε μέσο.

«Εάν εγώ ήμουν οι δυτικές ελίτ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τις συνέπειες της προσπάθειας για ηγεμονία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημειώνοντας παράλληλα ότι «χρησιμοποιούν κυρώσεις και “χρωματισμένες επαναστάσεις” ενάντια στους αντιπάλους τους γιατί δεν μπορούν να συναγωνιστούν την οικονομική άνοδο και τη δύναμη της Ασίας».

Υποστήριξε, δε, ότι η Δύση χάνει το πάνω χέρι και την εμπιστοσύνη των υπολοίπων χωρών. Όπως τόνισε, τελειώνει η εποχή της κυριαρχίας της Δύσης, ενώ έκανε λόγο για την πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ανέφερε, πάντως, ότι η Ρωσία δεν βλέπει τον εαυτό της ως εχθρό της Δύσης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των «αλαζόνων» δυτικών ηγετών που είπε ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν τις αξίες τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Μόσχα έχει σηκώσει τους τόνους απέναντι στην Ουάσιγκτον, με το Κρεμλίνο να κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι έδωσαν εντολή στην Ουκρανία προκειμένου να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Μάρτιο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter