Πούτιν και Ερντογάν συνεχίζουν τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο

Πούτιν και Ερντογάν συνεχίζουν τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα. Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και εξέφρασαν ανησυχία για τις συγκρούσεις στην περιοχή της Τρίπολης. Αμφότεροι συμφώνησαν στο ότι: «η εξομάλυνση της κατάστασης εκεί θα διευκολυνθεί από την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στη Λιβύη».

Από την πλευρά της Τουρκίας, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της χώρας και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνομίλησαν μέσω τηλεφώνου, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία. «Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στα περιφερειακά θέματα, πρωτίστως στην κατάσταση στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter