Πούτιν: Καλωσόρισε τον Ερντογάν και ευχήθηκε λύση στο θέμα της Συρίας

Πούτιν: Καλωσόρισε τον Ερντογάν και ευχήθηκε λύση στο θέμα της Συρίας

Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Σότσι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ως ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε την τουρκική αντιπροσωπεία στο Σότσι, κάνοντας δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών με τον Τούρκο ομόλογό του, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της περιόδου εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον στη βορειοανατολική Συρία. 

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Νομίζω ότι η συνάντηση μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας είναι πολύ επιτακτικές. Ελπίζω ότι το επίπεδο των μεταξύ μας σχέσεων θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει η  δυνατότητα να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα τόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ρωσίας, όσο και προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής.

Η Συρία και οι ανακοινώσεις με τις ΗΠΑ

Πέραν του θέματος της Συρίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι ανακοινώσεις οι οποίες αντηλλάγησαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την κατάσταση στην Συρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter