Πούτιν προς Αθήνα: Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις

Πούτιν προς Αθήνα: Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις

Ένα μήνυμα του Ρώσου Προέδρου Πούτιν προς την Αθήνα  περιλάμβανε η τελετή υποδοχής  στο Κρεμλίνο της νέας Ελληνίδας πρέσβη, Αικατερίνης Ξαγοράρη. Δήλωσε ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα αυτές να αποκατασταθούν.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στην Ελληνίδα πρέσβη:

«Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, έχουμε φροντίσει να καθιερώσουμε εποικοδομητική και φιλική συνεργασία για πάνω από δύο αιώνες. Αυτό βοήθησε και τις δύο χώρες μας να επιτύχουν καλά αποτελέσματα στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα. Για το λόγο αυτό, δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί πνευματικής συγγένειας, αμοιβαίας συμπάθειας και σεβασμού μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού θα συμβάλουν τελικά στην αναβίωση τόσο της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας όσο και των κανονικών επιχειρηματικών σχέσεων.»».

Η αναφορά στην Ελλάδα από την ανάρτηση της επίσημης σελίδας του Κρεμλίνου:

«Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, έχουμε φροντίσει να καθιερώσουμε εποικοδομητική και φιλική συνεργασία για πάνω από δύο αιώνες. Αυτό βοήθησε και τις δύο χώρες μας να επιτύχουν καλά αποτελέσματα στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα. Για το λόγο αυτό, δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί πνευματικής συγγένειας, αμοιβαίας συμπάθειας και σεβασμού μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού θα συμβάλουν τελικά στην αναβίωση τόσο της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας όσο και των κανονικών επιχειρηματικών σχέσεων.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter