Πούτιν: Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για όσους υπηρετούν στο μέτωπο της Ουκρανίας

Πούτιν: Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για όσους υπηρετούν στο μέτωπο της Ουκρανίας

Σε μία ακόμη προσπάθεια να δώσει κίνητρα στους Ρώσους για να πολεμήσουν η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι υπηρετούν στον πόλεμο της Ουκρανίας, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, η ρωσική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που προέβλεπε ότι εξαιρούνται από τον νόμο περί καταπολέμησης της διαφθοράς «ορισμένοι πολίτες, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Το μέτρο αφορά και εκείνους που εργάζονται στις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία(Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια) παρότι δεν τις ελέγχει πλήρως, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με βάση αυτό το κείμενο, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, καθώς και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι «να γνωστοποιούν πληροφορίες για τα εισοδήματά, τις δαπάνες, την περιουσία τους».

Το μέτρο ισχύει επίσης για τους συζύγους και τα ανήλικα παιδιά των προσώπων αυτών και θα εφαρμοστεί αναδρομικά από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: The Moscow Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter