Πούτιν: «Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι συγκρούσεις λήγουν με διπλωματία»

Πούτιν: «Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι συγκρούσεις λήγουν με διπλωματία»

«Στόχος μας δεν είναι να γυρίσουμε το ρόδα της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντίθετα, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια ακόμη μαραθώνια ομιλία του, αφήνοντας ανοικτό το «παράθυρο» της ειρηνικής επίλυσης του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα προσπαθήσουμε για τον τερματισμό του, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, φυσικά», είπε ο Πούτιν μιλώντας μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το έχω πει πολλές φορές: η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών οδηγεί σε αδικαιολόγητες απώλειες».

«Όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με κάποιου είδους διαπραγματεύσεις στη διπλωματική οδό», δήλωσε επίσης ο Πούτιν σύμφωνα με το Reuters.

Η διακηρυγμένη το τελευταίο διάστημα πρόθεση της Μόσχας ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις προκαλεί έντονο σκεπτικισμό από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υποψιάζονται ότι η ρωσική πλευρά θέλει να κερδίσει χρόνο μετά από μια σειρά ηττών και υποχωρήσεων στον 10μηνο πόλεμο.

Την ίδια ώρα ωστόσο την αντίδραση της Μόσχας προκαλεί η επικείμενη παράδοση Patriot στην Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να διαμηνύει πως «οι παραδόσεις Patriot από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα παρατείνουν τη σύγκρουση».

Πηγή: Nexta, Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter