Πούτιν: Θέλουν να ακυρώσουν τη Ρωσία, όπως έκαναν με την Τζ.K. Ρόουλινγκ – Η οργισμένη απάντηση της συγγραφέως

Πούτιν: Θέλουν να ακυρώσουν τη Ρωσία, όπως έκαναν με την Τζ.K. Ρόουλινγκ – Η οργισμένη απάντηση της συγγραφέως

Ως και την συγγραφέα του Χάρι Πότερ Τζ.K. Ρόουλινγκ, ενέπελεξε στην επιχειρηματολογία του κατά των Δυτικών ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ή συγγραφέας αντέδρασε έντονα εναντίον του.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην «κουλτούρα της ακύρωσης» κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ανθρώπους του πολιτισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Δύση προσπαθεί να “ακυρώσει” τη Ρωσία ενισχύοντας την θέση του με μια σύγκριση της στάσης της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στη χώρα με τη δημόσια κατακραυγή που υπέστη η Ρόουλινγκ ύστερα από ορισμένες τρανσοφοβικές αναρτήσεις της.

“Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πρόσφατα ακυρώθηκε επειδή… δεν ευχαρίστησε τους θαυμαστές των -όπως αποκαλούνται- έμφυλων ελευθεριών” σχολίασε ο Πούτιν.

“Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν μια ιστορία 1.000 ετών, τους ανθρώπους μας. Μιλάω για τις αυξανόμενες διακρίσεις που παρατηρούνται σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Ρωσία, μια μόδα που εξαπλώνεται σε έναν μεγάλο αριθμό δυτικών κρατών”.

Σε μήνυμα που μοιράστηκε μέσω Τουίτερ την Παρασκευή η Ρόουλινγκ υπογράμμισε πως “εκείνοι που σκοτώνουν πολίτες, δεν είναι οι κατάλληλοι να ασκούν κριτική αναφορικά με την κουλτούρα της ακύρωσης” ενώ συνόδευσε την δημοσίευσή της με ένα άρθρο του BBC από τον Οκτώβριο του 2021 όταν η Ρωσία είχε φυλακίσει τον Ρώσο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter