Πρ. Παυλόπουλος: Το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να μας εμπνέει όλους

Πρ. Παυλόπουλος: Το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να μας εμπνέει όλους

Την ανάγκη το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου να μας εμπνέει όλους, επεσήμανε το μεσημέρι από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε σύντομη ομιλία του κατά την διάρκεια επίσημου γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του οι αρχές της πόλης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων με την ευκαιρία της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, πρέπει να εμπνέει όλους μας και τις γενιές που έρχονται. Και να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε, τι είναι εκείνο που αρμόζει στην πατρίδα μας, αλλά και ποιος είναι ο προορισμός μας».

Παράλληλα αναφερόμενος στα διδάγματα του Ελευθερίου Βενιζέλου τόνισε ότι «αυτό που μας δίδαξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι, ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να μπορούμε, να έχουμε τη φρόνηση, να έχουμε μέσα μας τη σοφία, να τιμούμε τους ηγέτες που κατά καιρούς η ιστορία αφήνει να δημιουργηθούν μέσα σε αυτόν τον τόπο. Να τους τιμούμε γιατί είναι ένα σπάνιο αγαθό για τον τόπο για το έθνος μας, για το λαό μας. Αλλά είναι καλό να τους τιμούμε όταν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Και όχι μετά που θα περάσουν τα χρόνια να συλλογιζόμαστε τι πράξαμε απέναντι τους».

Από τα Χανιά, κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της αναγνώρισης της αριστείας χαρακτηρίζοντας τον φθόνο ως τη χειρότερη πληγή που ακολουθεί τον ελληνισμό στην πορεία του. Όπως είπε: «Δεν εννοούμε να αναγνωρίσουμε μέσω της αριστείας την αξία των άλλων. Και όμως αν μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αριστεία του αλλού, τότε αυτό σημαίνει και τη δική μας αριστεία. Η μία πλευρά της αριστείας είναι να τιμάς αυτόν που αριστεύει, αλλά η άλλη πλευρά της αριστείας είναι να είσαι και εσύ άριστος, αναγνωρίζοντας την αριστεία του άλλου. Αυτό το πλεονέκτημα απέναντι στην ιστορία ως λαός και ως έθνος πρέπει να το κατακτήσουμε. Και αυτό, το οφείλουμε στον Ελευθέριο Βενιζέλο, διότι δεν τον αφήσαμε τότε να πράξει αυτό που είχε οραματιστεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμα την ανάγκη να έχουμε ως έθνος μεγάλες ιδέες. «Να θυμόμαστε την προσφορά του Ελευθερίου Βενιζέλου. Να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και με τον τρόπο αυτό να οραματιζόμαστε την Ελλάδα, πάντα μεγάλη, πάντα δυνατή. Όχι με την έννοια της μεγάλης ιδέας. Ούτος η άλλως η Ελλάδα είναι από μόνη της μεγάλη ιδέα. Εμείς, δεν είναι νοητό να έχουμε μεγάλες ιδέες. Εμείς πρέπει να έχουμε εθνικές ιδέες. Ιδέες που είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμες και που ο Βενιζέλος το απέδειξε. Να μάθουμε να σεβόμαστε τους ηγέτες μας να τους τιμούμε και να τους ακολουθούμε», είπε.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο που επιτελεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ αναφερόμενος στους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία χαρακτήρισε την Κρήτη, ως «γη της ελευθερίας, η οποία μας εμπνέει όλους τους Έλληνες».

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσέφεραν αναμνηστικά δώρα, ο δήμος, η αντιπεριφέρεια και το Ίδρυμα Βενιζέλος», ενώ ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης του προσέφερε ως δώρο το ρολόι της ομάδας «Ζευς» της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter