Η ανταπόκριση διαφόρων ειδικοτήτων από το χώρο των Μ.Μ.Ε ήταν μεγάλη

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Κ.Ε.Θ.Ι.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, το πρώτο από τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα Σεμινάρια αυτά υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού». 

Η ανταπόκριση διαφόρων ειδικοτήτων από το χώρο των Μ.Μ.Ε ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι του πολιτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, αθλητικού ρεπορτάζ, παραγωγοί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και φοιτήτριες και φοιτητές.

Ο αριθμός των αιτήσεων (υπεβλήθησαν πάνω από 130) για το Σεμινάριο της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως και η γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα, αφού υπήρξαν αιτήσεις συμμετοχής από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το όριο των 25 συμμετεχόντων/ουσών, που είχε αρχικά τεθεί αποδείχθηκε περιορισμένο για να καλύψει την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων, αφού στο σεμινάριο συμμετείχαν τελικά 32 άτομα, και γι' αυτό διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης και δεύτερου σεμιναρίου το επόμενο διάστημα. 

Το Σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για μελλοντική συνεργασία του Δήμου με το Κ.Ε.Θ.Ι., για την προώθηση των έμφυλων πολιτικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.