Πρανακριτική Novartis: Δεύτερη μέρα κατάθεσης Φρουζή

Πρανακριτική Novartis: Δεύτερη μέρα κατάθεσης Φρουζή

Ο κατηγορούμενος για διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση του Novartis_Gate, Κωνσταντίνος Φρουζής, καταθέτει ως μάρτυρας, για δεύτερη μέρα, σήμερα Πέμπτη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και αρνείται κάθε σχέση με πολιτικούς

Δεν πλήρωσα κανέναν πολιτικό

Ο κ. Φρουζής επέμεινε στην Επιτροπή ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τους Εισαγγελείς για να καταθέσει, ούτε ότι του δόθηκε αντίγραφο της δικογραφίας. Επίσης δήλωσε ότι ουδέποτε δεν συνάντησε τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Για τον κύριο Λοβέρδο είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον συνάντησε μια φορά στο προαύλιο του Υπουργείου αλλά δεν πρόλαβε καν να τον χαιρετήσει γιατί υπήρχε πολύς κόσμος.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής άφησε και πάλι αιχμές κατά της κυρίας Τουλουπάκη λέγοντας ότι «με κάλεσε όχι για να πω αυτά που ήξερα αλλά για να πω αυτά που ήθελε».

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι τον είχε δει κατά την επίσκεψη Μερκελ, και ότι εκεί βρισκόταν με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΦΕ. «Καθόμουν δίπλα στον Δασκαλόπουλο, τον πρόεδρο του ΣΕΒ και απευθύνθηκα στη γερμανική αντιπροσωπεία να πιέσει τον Αντώνη Σαμαρά να μας πληρώσει. Δεν μίλησα ποτέ με τον Σαμαρά prive και δεν μετέφερα ποτέ ούτε τροχήλατη ούτε ιπτάμενη βαλίτσα».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι συναντήθηκε πριν το 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον Ανδρέα Ξανθό «πολλές φορές» αλλά και «τρεις φορές με τον Σταθάκη», πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που μείωνε τις τιμές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση και έδωσε συνέντευξη τύπου.

Ο Φρουζής υποστήριξε ότι «ο τζίρος εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας μάλιστα λόγο για «αλματώδη αύξηση».

«Ήμουν επιθετικός προς την γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει. Η τοποθέτησή μου για τα χρέη προς την φαρμακοβιομηχανία έπαιξαν στον τύπο», φέρεται να είπε ο Φρουζής και πρόσθεσε πως ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης «έφυγε το 2014 και εγώ το 2015».

Ο κ. Φρουζής επίσης υποστήριξε, ότι η γραμματέας του Μαρία Μαραγγέλη «επί 3 χρόνια με έκλεβε. Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια, χειριζόταν απ’ όλα, προσωπικά μου πράγματα, φροντιστήρια παιδιών κλπ. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία».

Παράλληλα είπε πως «τον Μανία τον γνώριζα και ως έναν άνθρωπο προσπαθούσε να βγάζει άκρη με τα δελτία τιμών».

Διαβάστε ακόμη: Novartis_Gate: Επιχειρείται να αφαιρεθεί ολόκληρη η δικογραφία από την Τουλουπάκη

Τι κατέθεσε χθες, Τετάρτη, ο Φρουζής

Ο Κ. Φρουζής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ από αυτήν την υπόθεση και πως υφίσταται μπούλινγκ. Αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, ισχυριζόμενος πως σε αυτές πήραν μέρος και Αρχές που δεν γνωρίζει! Πρόσθεσε δε ότι επισήμως δεν έχει κληθεί από κάποιο δικαστικό ή ανακριτικό όργανο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου διηγήθηκε περαιτέρω ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, σε άτυπη συνάντηση που είχαν τον Μάιο του 2018 του ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του και του πρότεινε να συνεισφέρει στη διερεύνηση του σκανδάλου στο σκέλος των πολιτικών προσώπων, έχοντας ως αντίκρισμα τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται για προστατευόμενους μάρτυρες.

Στον αντίποδα, από την κυβερνητική πλειοψηφία διαρρέουν ότι ο Mr Novartis υποστήριξε ότι η Ελ. Τουλουπάκη τον πίεσε για να δώσει στοιχεία κατά των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία, προτείνοντάς του παράλληλα να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να χαρακτήρισε «μοχλό πίεσης» την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι κλειστές και ως εκ τούτου η κάθε παράταξη μπορεί να διαρρέει κατά το δοκούν το τι καταθέτει ο εκάστοτε μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter