Πράσινο φως από Κώστα Μπακογιάννη για μίσθωση κτιρίου «ειδικών προδιαγραφών»

Πράσινο φως από Κώστα Μπακογιάννη για μίσθωση κτιρίου «ειδικών προδιαγραφών»

Σε τροχιά ταχείας υλοποίησης θέτει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την επιλογή να μεταστεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες  σε ακίνητο 15.000 τ.μ., κοντά στο κέντρο της Αθήνας, που θα μισθωθεί για εννιά χρόνια. Δεν τον απέτρεψαν οι αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί προ τριμήνου ούτε η αναστάτωση που προκλήθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν ετέθη το ζήτημα -τότε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  επεσήμαναν ότι οι προδιαγραφές μίσθωσης του ακινήτου που προωθούσε ο  Δήμος Αθηναίων έμοιαζαν να είναι “φωτογραφικές”  και μάλιστα έδειχναν ακίνητο στην πλατεία Αμερικής. Η δημοτική Αρχή απέρριπτε τις αιτιάσεις.

Mόλις πριν από λίγες ημέρες (14.3.2022), όπως αποκαλύπτει το Documentonews.gr,  η Οικονομική Επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, τη διακήρυξη φανερής, προφορικής, μειοδοτικής δημοπρασίας προκειμένου να γίνει η μίσθωση ακινήτου για τη μεταστέγαση δημοτικών υπηρεσιών.

Το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένους όρους γεωγραφικής θέσης και προδιαγραφές εμβαδού και άλλων απαιτήσεων για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.
Ορίζεται ότι το κτίριο θα πρέπει:
– να βρίσκεται σε μέγιστη απόσταση 2.500 μέτρων από το Παλαιό Δημαρχείο Αθηνών (Αθηνάς 63), να απέχει κατά μέγιστον 1.500 μέτρα από τα διοικητικά όρια τουλάχιστον 5 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων και σε σημείο εκτός των ορίων του Δακτυλίου των Αθηνών προς διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στο κτίριο όλες τις ημέρες της εβδομάδας και να εξυπηρετείται από τουλάχιστον 3 σταθμούς ΗΣΑΠ/Μετρό (μέγιστη απόσταση από το ακίνητο έως 1.250 μέτρα).
-να είναι συνολικού ελαχίστου μεικτού εμβαδού 15.000 τ.μ., να έχει τουλάχιστον μία πρόσοψη επί οδού που ανήκει στο βασικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων, να διαθέτει δεύτερη βοηθητική είσοδο, δύο τουλάχιστον ανελκυστήρες μεταφοράς (έκαστος σε όλη την ανωδομή) και τουλάχιστον 120 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση αναγκών των Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.
– να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου εκτός των άλλων, σε λοιπούς χώρους αρχειοθέτησης
-να έχει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)  Γ΄ κατηγορίας τουλάχιστον.
Η μίσθωση θα διαρκέσει εννέα χρόνια, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του μισθίου και μπορεί να  παραταθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη νομοθεσία. Το μίσθωμα συμφωνείται να παραμείνει σταθερό για μία πενταετία, «εκτός εάν νέος Νόμος ορίσει άλλως». Μετά την πενταετία υπόκειται σε ετήσια αναπροσαρμογή που «θα ισούται με τη Μέση Ετήσια Μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως αυτός ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ».
Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό γίνονται δεκτά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτων και κάτοχοι βάσει χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), καταθέτοντας αίτηση συμμετοχής με βάση συγκεκριμένα δικαιολογητικά συμμετοχής που ορίζονται.
Μόλις πριν από μια εβδομάδα  αναρτήθηκε στη Διαύγεια η περιληπτική διακήρυξη-εκδήλωση ενδιαφέροντος (23.3.2022) και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σφραγισμένο φάκελο προσφοράς, προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών/Δημοτικής Περιουσίας – Τμήμα Αγορών, Απαλλοτριώσεων και Μισθώσεων μέχρι και την 25 /04 /2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00. Μάλιστα, η περιληπτική διακήρυξη-εκδήλωση ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει στοιχεία της διακήρυξης και των παραρτημάτων της θα δημοσιευθεί στον Τύπο στις 5 Απριλίου 2022.  Τη Διακήρυξη του διαγωνισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν από την Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας, Τμήμα Αγορών, Απαλλοτριώσεων και Μισθώσεων.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter