«Πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για την έκδοση του Μr Bitcoin και στη Ρωσία

«Πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για την έκδοση του Μr Bitcoin και στη Ρωσία

Μετά το «ναι» για την έκδοσή του στην Αμερική, τώρα ο Άρειος Πάγος έδωσε το… οκ και για την έκδοση του Μr Bitcoin και στη Ρωσία.

Στο μεταξύ τον εκζητεί από την χώρα μας και η… Γαλλία.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία εξέλιξη, ο Άρειος Πάγος με απόφασή του επικύρωσε τη σχετική απόφαση, του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως, για την έκδοση του Μr Bitcoin στην Ρωσία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Mr Bitcoin εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, στις ελληνικές αρχές, η χώρα που επιθυμεί να εκδοθεί είναι η Ρωσία όπου και σκοπεύει να πει όσα έχει να πει.

Στο μεταξύ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται το αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του εκεί.

Η τύχη του Βίνικ είναι πλέον στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος και θα αποφασίσει ποια θα είναι η χώρα της έκδοσης του, αφού ήδη ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, είχε πει «ναι» και στο αμερικανικό αίτημα.

Ο συνήγορος του πάντως, Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter