«Πράσινο φως» από τον ESM στη συμπληρωματική συμφωνία Ελλάδας-θεσμών

«Πράσινο φως» από τον ESM στη συμπληρωματική συμφωνία Ελλάδας-θεσμών

«Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, τo συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών ενέκρινε σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης) σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Πρόκειται για το έγγραφο που επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕSM, οι διοικητές του μηχανισμού συζήτησαν επίσης τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του TAIΠEΔ και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και την πρόοδο στα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ. «Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα.

Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter