«Πράσινο φως» Μητσοτάκη στους βουλευτές που θέλουν να πάνε στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

«Πράσινο φως» Μητσοτάκη στους βουλευτές που θέλουν να πάνε στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Tο ελευθέρας στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να μετάσχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό έδωσε και επίσημα, μετά την πρωινή σύσκεψη με τους βορειολλαδίτες βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ενώ η ΝΔ αναδεικνύει το ζήτημα της ενημέρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις για να κρύψει την αδυναμία της να καταλήξει η ίδια σε κοινή γραμμή και τις διαφορετικές προσεγγίσεις και θέσεις ηγετικών στελεχών της στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είναι πλέον πολύ αργά για ενημέρωση» , επανέλαβε πολλές φορές η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος , κληθείσα να σχολιάσει τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων υπό το διαμεσολαβητή Μ. Νίμιτς , υποστηρίζοντας ότι έχουν δρομολογηθει εξελίξεις «ερήμμην» των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιμένοντας στην ενιαία στάση των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι αποτελεί προυπόθεση για την παρουσία του τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ , Γ. Κουμουτσάκου σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής. «Αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε ληφθεί στην έναρξη της διαδικασίας. Τώρα είναι αργά. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα πάει και θα ζητήσει να μάθει αν η θέση Κοτζιά δεσμεύει τη κυβέρνηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης», παρατήρησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Την ίδια ώρα όμως απέφυγε να τοποθετηθεί επι της κινητικότητας που ανέπτυξαν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, μέσω των συναντήσεων τους με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων της υφηλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποί τους υποστηρίζουν ότι έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον κ. Μητσοτάκη, πλην όμως , όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση σχετικά.

Ερωτηθείσα , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την απόφαση συμμετοχής των βουλευτών στα συλλαλητήρια, η κ. Σπυράκη περιορίστηκε να δηλώσει: “οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν. Και οι βουλευτές ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα κάνουν”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter