«Πράσινο» στην εξαγορά της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης

«Πράσινο» στην εξαγορά της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης

Αύριο το πρωί θα πάρουν τελικά οι διάδικοι στα χέρια τους τις δικαστικές αποφάσεις για τα σχέδια εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M.

Νωρίτερα σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε τις σχετικές αποφάσεις περίπου τρεις μήνες μετά την εκδίκαση των αιτήσεων της Μαρινόπουλος και των συγγενών σε αυτή εταιρείες για υπαγωγή τους στο άρθρο 106β&θ, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, στην ουσία τους δεν έχουν «ψιλά γράμματα» και άρα το mega deal έχει βάσιμες ελπίδες να ολοκληρωθεί.

Βέβαια έως ότου οι αποφάσεις γνωστοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια στο σύνολό τους, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το περιεχόμενό τους.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η συνάντηση των δικηγόρων των εμπλεκόμενων μερών με τις τράπεζες, προκειμένου να βρεθεί λύση με τις χρονικές προθεσμίες της συμφωνίας, αλλά και το χρηματοδοτικό κενό που έχει προκύψει, καθώς η ενδιάμεση χρηματοδότηση έχει τελειώσει (τα τελευταία ποσά καταβλήθηκαν για του δώρο των Χριστουγέννων στους 10.800 εργαζόμενους της αλυσίδας).

Δεδομένου ότι στο σχέδιο εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν, και Express Μ, αναφέρεται πως η συμφωνία τελεί υπό κάποιες διαλυτικές αιρέσεις μεταξύ αυτών και «η μη έκδοση από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017 Δικαστικής Αποφάσεως, δυνάμει της οποίας θα επικυρώνεται η συμφωνία, υπό την έννοια ότι κατά την 14η Φεβρουαρίου 2017: (α) δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής χωρίς την άσκηση τριτανακοπής κατά των αντίστοιχων αποφάσεων επικύρωσης ή (β) δεν έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο επί εμπροθέσμως ασκηθείσας τριτανακοπής», ενδεχομένως να χρειαστεί τροποποίηση.

Σε ότι αφορά την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πληροφορίες αναφέρουν πως θα δημοσιευτεί πριν το τέλος Ιανουαρίου, αίροντας ακόμη ένα από τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη διάσωση της Μαρινόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter