Πρασσάς: Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς – Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες

Πρασσάς: Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς – Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες

Αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες προβλέπει ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας Γιάννης Πρασσάς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων υπογραμμίζοντας πως όλοι θα εκτεθούμε στον ιό πιθανότατα.

«Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος. Το τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα κινήθηκε με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κάνει εντύπωση εάν έρθει νωρίτερα» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA και πρόσθεσε: «Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα. Πρέπει να περιορίσουμε το πέρασμα των κρουσμάτων στους μεγαλύτερους, τους ευπαθείς και τους ανεμβολίαστους. Ο συναγερμός είναι τώρα και η εθνική προσπάθεια παραμένει».

Σημείωσε πως οι επαναμολύνσεις με την μετάλλαξη Όμικρον είναι πιθανές, ευτυχώς χωρίς βαριά συμπτώματα. «Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως προτιμάει να μολύνει το άλλο αναπνευστικό σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα στελέχη του ιού», είπε.

«Για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σηκώσουμε τις επιδημιολογικές μας ασπίδες. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον κολλήσουμε κιόλας. Ας αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δώσουμε χώρο στους ήρωες του ΕΣΥ, να τελειώσει αυτή η μάχη και να σχεδιάσουμε ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια την ομαλότερη συμβίωση με τον ιό», ήταν το μήνυμά του.

Ο ίδιος σημείωσε πως στο Κεμπέκ υπάρχει κατακόρυφη αύξηση ραντεβού μετά την ανακοίνωση για φορολόγηση ανεμβολίαστων.

Όπως είπε ο κ. Πρασσάς ο φόρος στους ανεμβολίαστους είναι ένα μέτρο πίεσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου.

Τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα στα νοσοκομεία. Ανέφερε πως στο Οντάριο, όπου οι εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 90% του πληθυσμού, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό και οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter