Πραξικόπημα Αυγενάκη με τις εκλογές τις ΕΟΚ – «Θα γίνουν κανονικά», λέει η Ομοσπονδία

Πραξικόπημα Αυγενάκη με τις εκλογές τις ΕΟΚ – «Θα γίνουν κανονικά», λέει η Ομοσπονδία

Επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή η Ομοσπονδία μπάσκετ, αγνοώντας την απαγόρευση της Αστυνομίας. Η λακωνική αλλά ρητή ανακοίνωση της ΕΟΚ καλεί τα σωματεία να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση και ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα διεξαχθεί «σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο» του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (όπου προφανώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει δικαιοδοσία.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη Γ.Σ. της 30/5/2021 θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο. Καλούμε τα σωματεία – μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Νωρίτερα σήμερα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτημα 28  σωματείων, που ζητούσαν με ασφαλιστικά μέτρα δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 512 σωματεία, ενώ ανάμεσα στους απόντες είναι και ο «Χαρίλαος Τρικούπης» Μεσολογγίου, του οποίου ηγείται ο υποψήφιος πρόεδρος (προσκείμενος στη σημερινή διοίκηση) Άγγελος Παπανικολάου.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε… μπροστά την αστυνομία και προκλήθηκε αλαλούμ με τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαϊου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η Ελληνική Αστυνομία άναψε κόκκινο και επέβαλλε απαγόρευση κάθε υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή (30/5), από τις 06:00 μέχρι τις 24:00, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ.Αλεξάνδρας – Π.Κυριακού – Τσόχα – Κόνιαρη. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πάντως πως είχε ενημερώσει την ΓΑΔΑ πως δεν θα γίνει καμία εκδήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 «Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων».

2. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει: α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του κυπέλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι – λέσχες αντίπαλων ομάδων».

Από την πλευρά του ο ΑΟ Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με επίσημο έγγραφο που έστειλε στη ΓΑΔΑ ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γνωστοποίησε ότι δεν θα πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση εντός και εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή 30 Μαϊου».

Γιαννακόπουλος κατά Αυγενάκη

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν άφησε ασχολίαστο το πραξικόπημα Αυγενάκη με την αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ. «Αυγενάκη, τόσο καιρό έλεγες ότι θες τίμιες εκλογές. Αυτά που κάνεις είναι αλητείες και θα τις βρεις μπροστά σου. Άσε το εθνικό μας άθλημα στην ησυχία του και ασχολήσου με το κλωτσοσκούφι», ανέφερε στο Instagram ο Γιαννακόπουλος με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω από τις εκλογές της ΕΟΚ. Η ομοσπονδία πάντως ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την Κυριακή 30 Μαϊου…

Δείτε επίσης: Γιαννακόπουλος: «Αυγενάκη, αυτά είναι αλητείες και θα τις βρεις μπροστά σου»!

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter