Premier League: ‘Η ουδέτερες έδρες για το υπόλοιπο της σεζόν ή ακύρωση του φετινού πρωταθλήματος

Premier League: ‘Η ουδέτερες έδρες για το υπόλοιπο της σεζόν ή ακύρωση του φετινού πρωταθλήματος

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στην Premier League καθώς όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής Λίγκας, Ρίτσαρντ Μπίβαν, σε περίπτωση που οι ομάδες δεν δεχθούν να διεξαχθούν τα υπόλοιπα 92 ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη της φετινής σεζόν σε οκτώ ουδέτερα γήπεδα, αυτή θα ακυρωθεί οριστικά.

Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει να υπερψηφίσουν την πρόταση οι 14 από τις 20 ομάδες της κατηγορίας…

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε ο Μπίβαν από το ραδιόφωνο του «BBC» για το αν η αρνητική ψήφος για ουδέτερες έδρες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακύρωση της σεζόν στην Premier League, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, νομίζω πως ισχύει αυτό 100%. Η κυβέρνηση, αν δεν το έχει ήδη κάνει, θα καταστήσει σαφές στις ομάδες ότι οι εντός έδρας αγώνες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θέτουν πραγματικά υπό αμφισβήτηση το αν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες για την πανδημία».

Η αγγλική Λίγκα έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως για να συνεχιστεί η αγωνιστική περίοδος στα μεγάλα «σαλόνια» θα πρέπει τα εναπομείναντα παιχνίδια να διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες για τις ομάδες (και φυσικά όχι και στα 20 γήπεδα των συλλόγων), στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι περισσότερες ομάδες της Premier League έχουν ήδη απαντήσει θετικά υπέρ της πρότασης, όμως οι σύλλογοι που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κινδυνεύουν με υποβιβασμό εμμένουν στην απόφασή τους για ακύρωση της εφετινής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Μπράιτον, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί μπορεί να επηρεάσει την «ακεραιότητα» του πρωταθλήματος, ενώ δεδομένο θεωρείται και το «όχι» από την προτελευταία της βαθμολογίας, Άστον Βίλα, με τον γενικό διευθυντή των «χωριατών», Κρίστιαν Πάρσλοου, να χαρακτηρίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού ως μία «καταστροφή 200 εκατομμυρίων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter