Premier League: Νίκη Λίβερπουλ, ασίστ και αποθέωση Τσιμίκα

Premier League: Νίκη Λίβερπουλ, ασίστ και αποθέωση Τσιμίκα

Με τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινάει βασικός και να καταγράφει την πρώτη του ασίστ, η Λίβερπουλ κέρδισε 2-0 την Μπέρνλι στο «Άνφιλντ» και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στην φετινή Premier League.

Ο Έλληνας μπακ ξεκίνησε εκ νέου στο βασικό σχήμα των «κόκκινων», πραγματοποίησε μια νέα πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στο 18ο λεπτό η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ, όταν από «μαγική» σέντρα του Τσιμίκα ο Ζότα έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φλερτάρουν με την επίτευξη κι άλλων τερμάτων και παρότι στο 27’ ακυρώθηκε γκολ του Σαλάχ ως οφσάιντ, από πάσα του Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Μανέ στο 69’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιμίκας αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους εξ αιτίας ενός μικροτραυματισμού στον ώμο και γνώρισε την αποθέωση κατά την αποχώρηση του.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ μετά το ματς μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού. «Ο Τσιμίκας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο γκολ ήταν ψύχραιμος σαν πάγος εκείνη τη στιγμή και χωρίς αυτή τη σέντρα δεν θα είχε επιτευχθεί το γκολ. Ήταν θαυμάσια κίνηση του Ζότα και θαυμάσια σέντρα του Τσιμίκα. Και οι δύο φουλ μπακ είχαν καλό παιχνίδι», είπε ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Έκαναν εντυπωσιακό ματς, αν αναλογιστούμε τις πάσες, τη σέντρα του Τσιμίκα και τη διαβολική φαλτσαριστή μπαλιά του Άρνολντ. Ήταν πολύ καλοί αμυντικά σε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter