Πρεμιέρα για το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 

Πρεμιέρα για το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 

Από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου θα διαρκέσει το φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο ξεχωρίζει το αφιέρωμα στα φετινά βραβεία Goya.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά. Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στο θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και στο θερινό κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter Europa Cinemas. Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν 11 ταινίες μυθοπλασίας, το αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022, 6 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, δυο ταινίες ντοκιμαντέρ με το βλέμμα στο περιβάλλον κι ένα αφιέρωμα στον Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπσταϊν.

Το 6ο FeCHA θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου με την ταινία «Το Τέλειο Αφεντικό», μεγάλο νικητή των φετινών βραβείων Goya με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε 6 βραβεία Goya μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και ανδρικής ερμηνείας, ενώ έγραψε ιστορία στον ισπανικό θεσμό με 20 συνολικά υποψηφιότητες. Φινάλε στη φετινή γιορτή κάνει η ταινία «Επίσημη Συμμετοχή» με τους Πενέλοπε Κρουθ και Αντόνιο Μπαντέρας.

Ειδικός καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος σκηνοθέτης Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του ταινία, «Ο Αντικαταστάτης», μια ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που δίνει το δικό της μήνυμα για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Άλλες ταινίες που ξεχωρίζουν στο φετινό πρόγραμμα είναι η μουσικοχορευτική, δραματική ταινία από το Μεξικό «Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου» του βραβευμένο σε Κάννες και Βερολίνο Κάρλος Σάουρα, το φιλμ «Η λήθη που θα γίνουμε» που αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του σπουδαίου μυθιστορήματος του Κολομβιανού συγγραφέα Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, αλλά και οι ταινίες «Η χρονιά της οργής» και «Η μεγάλη νύχτα» που πραγματεύονται τους αγώνες κατά της δικτατορίας σε Ουρουγουάη και Ελ Σαλβαδόρ αντίστοιχα.

Ειδική αξία έχουν και οι κωμωδίες του φετινού προγράμματος. Μην χάσετε την απολαυστική μαύρη κωμωδία «Και στις καλύτερες οικογένειες» του Χαβιέρ Φουέντες Λεόν αλλά και την ξεκαρδιστική, ισπανική κωμωδία «Με τη Μαμά ή το Μπαμπά» του Ντάνι ντε λα Όρδεν, διασκευή της ομώνυμης γαλλικής κωμωδίας του 2016.

Το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους cortoFeCHA περιλαμβάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με μια επιλογή 6 ταινιών μυθοπλασίας που προτάθηκαν ή κέρδισαν βραβείο Goya μικρού μήκους. Το φετινό docuFeCHA στρέφει το βλέμμα του στο περιβάλλον και τον θαλάσσιο πλούτο των ωκεανών φιλοξενώντας τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Ειρηνικός: Επιστροφή στον Ωκεανό» και «Ένα Ηπειρωτικό Νησί» από το Περού και το Μεξικό αντίστοιχα. Οι προβολές στο πλαίσιο των cortoFeCHA και docuFeCHA θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση με ελεύθερη είσοδο.

Οι σινεφίλ θα δώσουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στο αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν, τον «νονό» του ανεξάρτητου Μεξικάνικου σινεμά, που έχει συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με τους Λουί Μπουνιουέλ και Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Τέλος στις 15 Ιουνίου και σε συνεργασία με το Athens Pride 2022, το κινηματογραφικό καλοκαίρι του FeCHA θα ολοκληρωθεί με την ειδική προβολή της ταινίας «Κόλαση Χωρίς Όρια», με ελεύθερη είσοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter