Πρεμιέρα για το Europa League – Στη Ριέκα δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Πρεμιέρα για το Europa League – Στη Ριέκα δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Πρεμιέρα απόψε στους ομίλους του Europa League, με 48 ομάδες να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους, να διεκδικούν δόξα και χρήμα.

Ανάμεσά τους η ΑΕΚ, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας που αντιμετωπίζει τη Ριέκα στο μεγάλο λιμάνι της Κροατίας, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πέρασε με πολύ δύσκολη νίκη (1-0) στην πορεία του προς τους ομίλους του Champions League. Για τον ίδιο όμιλο (4ος) η Αούστρια Βιένης υποδέχεται τη Μίλαν, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων Λεμεσού φιλοξενεί τη Λιόν (5ος όμιλος), ενώ από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν οι Αρσεναλ-Κολονία (8ος) και Χέρτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (10ος).

Το 100% ζήτησε από τους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ, για τον αποψινό (20:00) αγώνα για τον 4ο όμιλο του Europa League. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ τοποθετήθηκε στα εξής ερωτήματα:

– Αν θεωρεί ότι το ματς είναι κομβικής σημασίας; «Η Μίλαν είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, αλλά θα πρέπει να παίξει τα παιχνίδια που έχει μπροστά της. Ολες οι ομάδες είναι πολύ καλές, θα παίξουμε με όλες και από τη στιγμή που βρίσκονται εδώ, σημαίνει ότι είναι ποιοτικές»

– Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος και αν τον ικανοποιεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας. «Υπάρχει ικανοποίηση γιατί η ομάδα αυτή τη στιγμή δουλεύει καλά. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, όλοι οι αγώνες είναι διαφορετικοί. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, έξυπνοι και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα και στόχος είναι να ανεβούμε αυτή τη σκάλα βήμα, βήμα. Σκαλοπάτι, σκαλοπάτι».

– Αν έχει θορυβηθεί από την επιθετική συγκομιδή της Ριέκα (7-0) στον προηγούμενο αγώνα της: «Με κάνει να καταλαβαίνω ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν παίξουμε εμείς στο 100% θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

– Για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί: «Ετσι είναι το πρόγραμμα για τις ομάδες που βρίσκονται στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουράζουμε παίκτες, να τους κρατάμε φρέσκους και αν πετύχουμε τους στόχους μας, θα δείξει ότι τα έχουμε καταφέρει».

– Για τη συμμετοχή του Σιμόες: «Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ο Γιόχανσον και ο Αϊντάρεβιτς έκαναν πολύ καλό ματς εναντίον της Λάρισας. Θα δοκιμάσουμε στη σημερινή προπόνηση και αύριο θα μιλήσω με τον γιατρό για να δούμε αν είναι σε θέση να παίξει. Γενικά πιστεύω στην αγωνιστική συμπεριφορά και στη δουλειά, όχι στα συστήματα». – Για τις συμπτώσεις της προηγούμενης παρουσίας του στην Κροατία (εναντίον της Χαϊντουκ Σπλιτ και τη νίκη 3-1 το 2010, με παίκτη τον Λυμπερόπουλο): «Πάντα υπάρχουν προκαταλήψεις. Αλλά οι πιθανότητες για τη νίκη έχουν να κάνουν με τη δική μας δουλειά. Τότε είχαμε τον Λυμπερόπουλο και τον Σκόκο, όπως κι όλη την ομάδα, που τα πήγαν πολύ καλά και ήλθε η νίκη. Αυτό αποτελεί ιστορία. Το παρόν θα γραφτεί στον αυριανό αγώνα».

– Τις προσδοκίες του για το ματς: «Περιμένω να έχει καλή εικόνα η ομάδα μου. Να υπάρξει πρόθεση να κάνουμε καλό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, θα αποφασίσει το… ποδόσφαιρο».

Τους παίκτες της Ενωσης εκπροσώπησε ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τη Ριέκα και ειδικά στη ρεβάνς ήταν εξαιρετική. Αν θυμάμαι καλά έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ, ο Βράνιες ή κάποιος άλλος.

Εχω πολύ καλή σχέση με τον Ζούπαριτς. Επίσης, στο παρελθόν έχω παίξει με τον Βέσοβιτς, αλλά δεν έχουμε στενές επαφές».

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Europa League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Βιγιαρεάλ – Αστάνα Σλάβια Πράγας – Μακάμπι Τελ Αβίβ

2ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Ντιναμό Κιέβου – Σκεντέρμπεου Γιουνγκ Μπόις – Παρτιζάν

3ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Χόφενχαϊμ – Μπράγκα Μπασάκσεχιρ – Λουντογκόρετς

4ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Αούστρια Βιέννης – Μίλαν Ριέκα – ΑΕΚ

5ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Αταλάντα – Εβερτον Απόλλων Λεμεσού – Λιόν

6ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00) Ζλιν – Σερίφ Τιράσπολ Κοπεγχάγη – Λοκομοτίβ Μόσχας

7ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Χαποέλ Μπέρ Σεβά – Λουγκάνο Στεάουα – Πλζεν

8ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Ερυθρός Αστέρας – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Αρσεναλ – Κολονία

9ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Μαρσέιγ – Κονιασπόρ Γκιμαράες – Σάλτσμπουργκ

10ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Ζορία Λουγκάνσκ – Εστερσουντ Χέρτα Βερολίνου – Αθλέτικ Μπιλμπάο

11ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Ζούλτε Βάρεγκεμ – Νις Φίτεσε – Λάτσιο

12ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05) Βαρντάρ Σκοπίων – Ζενίτ Σοσιεδάδ – Ρόζενμποργκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter