Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Βενετίας

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Βενετίας

Η αυλαία για το φετινό φεστιβάλ ανοίγει σήμερα 30 Αυγούστου με την προβολή του ιταλικού φιλμ «Comandante» του Εντοάρντο ντε Άντζελις.

Παρότι στο πρόγραμμα που ανακοίνωσαν πριν από μερικές βδομάδες ο διευθυντής της Μπιενάλε Αλμπέρτο Μπαρμπέρα και ο πρόεδρος Ρομπέρτο Τσικούτο, υπήρξαν αλλαγές λόγω του λουκέτου που μπήκε στο Χόλιγουντ από τους απεργούς ηθοποιούς, το τελικό μενού παραμένει ελκυστικό. Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν η αντικατάσταση της ταινίας έναρξης. Αντί του «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο (με την σταρ Ζεντάγια να αδυνατεί να βρεθεί στο Λίντο) θα προβληθεί το «Comandante» του ιταλού Εντοάρντο ντε Αντζελις, με πρωταγωνιστή τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο.

Στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας 23 είναι οι φετινοί διεκδικητές του Χρυσού Λέοντα. Φαβορί θεωρείται ο Γιώργος Λάνθιμος που θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Poor things», ένα θρίλερ ελεύθερη μεταφορά της ιστορίας του Φρανκενστάιν με την Έμα Στόουν και τον Μαρκ Ράφαλο, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει ονόματα σαν τον Ματέο Γκαρόνε («Io Capitano») ή τον πολυβραβευμένο ιάπωνα Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι («Drive my car») που φέρνει στην Βενετία τη νέα του δημιουργία με τίτλο «Evil Does Not Exist».

Επίσης το «Maestro» του Μπράντλεϊ Κούπερ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και το «Ferrari» του Μάικλ Μαν, «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ, η «Priscilla» της Σοφία Κόπολα κ.α. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ορισμένα από αυτά τα φιλμ θα παίξουν δυνατά στα βραβεία, ενώ δεν αποκλείεται να τα συναντήσουμε λίγους μήνες αργότερα και στην οσκαρική κούρσα.

Κορυφαία ακόμη ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου βρίσκουμε εκτός διαγωνιστικού προγράμματος. Οι τελευταίες δημιουργίες των Γούντι Αλεν και Ρόμαν Πολάνσκι (το φιλμ του πρώτου «Coup de Chance» είναι η παρθενική του γαλλόφωνη παραγωγή ενώ το «The Palace» του 88χρονου πολωνού σκηνοθέτη αφορά στις σχέσεις των ενοίκων ενός πολυτελούς ελβετικού ξενοδοχείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999) αναμένεται να προκαλέσουν αρκετές συζητήσεις κι όχι απαραίτητα σχετικές με την καλλιτεχνική αξία των ταινιών τους. Εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν ακόμη οι τελευταίες δημιουργίες των Γουές Αντερσον («The Wonderful Story of Henry Sugar»), του πρόσφατα μακαρίτη Γουίλιαμ Φριντκιν («The Caine Mutiny Court-Martial») και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Hit Man»).

Τέλος, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή «Καλοκαίρι της Κάρμεν» επιλέχθηκε για να προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα Giornate Degli Autori, που είναι κάτι αντίστοιχο με το Δεκαπενθημέρο των Σκηνοθετών των Καννών.  Το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter