Πρεμιέρα με τέσσερα μετάλλια και πανελλήνιο ρεκόρ για την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του Μεξικού

Πρεμιέρα με τέσσερα μετάλλια και πανελλήνιο ρεκόρ για την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του Μεξικού

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τους αθλητές της πιο δυνατής ομάδας

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκαναν οι Έλληνες αθλητές της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IPC που φιλοξενείται στο Μέξικο Σίτι. Ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για την ελληνική αποστολή, που συμμετέχει στη διοργάνωση με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, Μεγάλου Χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο κατηγορίας S12. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Αντώνης Τσαπατάκης στα 100μ. πρόσθιο SB4 και Γεράσιμος Λιγνός στα 100μ. ύπτιο S13, καθώς και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S3, σημειώνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ.

Οι τέσσερις μεγάλες νίκες

O κάτοχος δέκα παραολυμπιακών μεταλλίων, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, αν και σημείωσε την δεύτερη θέση στα προκριματικά (1:05.59), στον τελικό δεν είχε πρόβλημα να βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος. Με επίδοση 1:01.82, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Αμερικανό Τάκερ Ντιπρί (1:03.08) και στην τρίτη τον Βραζιλιάνο Τόμαζ Ρόκα Ματέρα. Αυτό είναι το ένατο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή της τελευταίας 10ετίας και το έβδομο χρυσό. Τελευταία φορά που είχε ανέβει στο βάθρο των νικητών ήταν το 2010, όταν ήταν δεύτερος στα 100μ. ύπτιο και τρίτος στα 50μ. ελεύθερο.

O Αντώνης Τσαπατάκης, όπως το 2015 στην Γλασκώβη, έτσι και στο Μεξικό, βρέθηκε στο πόντιουμ των νικητών στα 100μ. πρόσθιο SB4. Κατετάγη τρίτος με επίδοση 1:45.12 και έφτασε πλέον τα τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο 22χρονος Γεράσιμος Λιγνός, στην παρθενική του εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο S13, με χρόνο 1:09.57

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε την τρίτη θέση στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S3 και παράλληλα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ. Η επίδοσή της ήταν 56.26, ενώ το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ ήταν 57.12, από την 1 Ιουλίου 2017 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

Διπλό πανελλήνιο ρεκόρ και 6η θέση για τον Κουλούμογλου στη άρση βαρών σε πάγκο

Διπλό πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε ο Πασχάλης Κουλούμογλου στα -59 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο, που φιλοξενείται στο Μέξικο Σίτι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, στη δεύτερη προσπάθεια σήκωσε 175 κιλά και στην τρίτη 177 και κατέρριψε κατά τέσσερα κιλά το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη νωρίτερα εφέτος στον Ασπρόπυργο.

Ο Κουλούμογλου κατέλαβε την έκτη θέση στην τελική κατάταξη, με τον Αιγύπτιο Οσμάν να κατακτά την πρώτη θέση με επίδοση 205κ. Δεύτερος ήταν ο Ιρανός Γιαφάρι Αρανγκέχ (187κ.) και τρίτος ο συμπατριώτης του Γιουσεφί (182κ.).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter